Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Ankomstkontrollant till Saab Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2024

Har du erfarenhet av ankomstkontroll, mätteknik och ett stort intresse för kvalité? Vill du tillhöra en verksamhet vars syfte är att skydda människor och samhälle? Varmt välkommen med din ansökan!

Din roll

Som ankomstkontrollant i vår ankomstkontroll ansvarar du för att stödja tillverkningsprocessen säkerställa ankommande materials riktighet mot ställda krav i inköpsorder. Arbete utförs genom att inspektera dokumentation, vid behov hantera mätutrustning kunna mäta kritiska mått. Företagets inriktning i all kvalitetssäkring av inköpt material bygger på det stöd inköpsfunktionens leverantörsstyrning utför genom att säkerställa externa processers kapabilitet då kvalité till många delar inte kan kontrolleras i efterhand utan byggs in ute i leverantörsprocessen.


I din funktion kommer du arbeta nära operativa inköpare och funktioner för säkring av leverantörsstyrning, du kommer också ha daglig kontakt med supply chain planerare som är både behovsställare och ägare av produktionsmaterial efter godkänd inspektion och lagerläggning. I det närmsta teamet som består av 4 medarbetare arbetar man nära varandra och där samarbete och god kommunikation genomsyrar gruppen. Produktionskvalité är en stödfunktion som idag består av 25 personer. utlokaliserade på 2 platser i länet. Inom organisationen finns 4 olika roller, kvalitetsingenjör, kvalitetstekniker, ankomstkontrollant och verksamhetsutvecklare. Vi befinner oss i en utvecklingsresa och du kommer få vara med om en spännande resa med mycket som händer och där du får möjlighet att påverka och utvecklas tillsammans med teamet.

Din profil

En förutsättning är att du är en lagspelare och van att jobba i team och projekt samtidigt som du har god förmåga att hantera arbetsuppgifter självständigt.  Du trivs att ha ett arbete där du ständigt utvecklas och får möjlighet att driva processer framåt med noggrannhet och kvalité. Eftersom arbetet innebär mycket interna kontakter är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga och trivs med att vara spindeln i nätet. 

Krav för tjänsten:

  • Du har tidigare erfarenhet från att arbeta med dokumentgranskning, inspektion och kan hantera mätutrustning/ar

  • Goda kunskaper i att tala, läsa och skriva på svenska och engelska.

  • Ritningsläsning

Meriterande för tjänsten:

  • Erfarenheter från kontroll av material inom försvarsindustri.

  • Erfarenheter från process/leverantörssäkring.

  • Mätteknisk erfarenhet.

  • Erfarenhet av IFS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.