Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Antennmätingenjör

Göteborg, Sweden
Closing date: 30 May 2024

Gillar du att blanda teori med praktiska utmaningar? Letar du efter ett arbete som innehåller både arbete vid dator och i labb? Då är arbete vid våra världsledande antennmätsträckor något för dig.

Din roll

Du kommer att vara en del av teamet som ansvarar för Saab Surveillance tre antennmätsträckor.

De viktigaste arbetsuppgifterna är:

 • Genomföra mätningar i konstruktions-, produktions- och eftermarknads-fasen

 • Utveckla mätsystem och testprogram med både HW och SW

 • Planera infrastruktur för att supportera Aktiva mätningar på sträckan (kraft, kylning, kontroll mm)

 • Driva investeringar kopplade till nya mätuppdrag

 • Sköta underhåll av sträckorna inklusive kalibrering av instrument tillsammans med de övriga i teamet

Du kommer att bli en del av Europas vassaste utvecklingsteam inom avancerade RADAR och Electronic Warfare system.

Som medarbetare på Saab Surveillance har du stora möjligheter att utvecklas och kommer på daglig basis samarbeta med personer som har årtionden av erfarenhet. På Saab Surveillance hjälps vi ständigt åt att växa och utveckla kompetens och kunnande hos våra medarbetare. Det blir du en del av!

Inom vår grupp Antenna Design and Measurements är vi idag 12 fastanställda. Vi tillhör avdelningen Microwave and Antenna design där ytterligare tre mikrovågsgrupper finns. De övriga fokuserar på aktiv mikrovågselektronik och chipdesign samt PCB layout.

Din profil

Du är en person med stort intresse för teknik och vill få saker att fungera samt gillar att arbeta praktiskt. Se nedan vilka erfarenheter som krävs och är meriterande för rollen:

 • Högskoleingenjör eller civilingenjörsexamen

 • Utmärkt kommunikationsförmåga både svenska och engelska, både i tal och skrift

 • Ett brinnande intresse för att lära sig något varje dag

 • Då arbetet innehåller många praktiska moment och problemlösning är erfarenheter som elektriker, bygg eller du gillar att ”meka” en merit

 • Erfarenhet som testingenjör med mätningar på antenner, EMC, mikrovågskomponenter eller elektronik är en merit

 • Erfaren i att använda och programmera i Matlab, Labview eller andra programvaruspråk för testutveckling, instrumentstyrning och analys är en merit

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av de förmåner du kan ta del av som Saab-anställd så kan du läsa mer om dem här.

Sista ansökningsdag

2024-05-30

Kontakt information

Rekryterande chef: Mats Högberg

mats.hogberg1@saabgroup.com

+46 73 418 5833