Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Antennmätingenjör

Göteborg, Sweden
Closing date: 15 April 2023

Gillar du att blanda teori med praktiska utmaningar? Letar du efter ett arbete som innehåller både arbete vid dator och i labb? Då är arbete vid våra världsledande antennmätsträckor något för dig.

Din roll

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för Saab Surveillance tre antennmätsträckor.

De viktigaste arbetsuppgifterna är:

 • Genomföra mätningar i konstruktions-, produktions- och eftermarknads-fasen

 • Utveckla mätsystem och testprogram med både HW och SW

 • Planera infrastruktur för att supportera mätningar på sträckan (kraft, kylning, kontroll mm)

 • Driva investeringar kopplade till nya mätuppdrag

 • Sköta underhåll av sträckorna inklusive kalibrering av instrument tillsammans med de övriga i teamet

Din profil

Du är en person med stort intresse för teknik och vill få saker att fungera samt gillar att arbeta praktiskt. Erfarenheter som krävs och är meriterande för rollen:

 • Gymnasie examen eller högskoleingenjör med ett par års erfarenhet från arbetslivet

 • God kommunikationsförmåga på engelska, i både i tal och skrift

 • Ett brinnande intresse för att lära sig något varje dag

 • Då arbetet innehåller praktiska moment och problemlösning är erfarenheter som elektriker, bygg eller du gillar att ”meka” en merit

 • Erfarenhet som testingenjör med mätningar på antenner, EMC, mikrovågskomponenter eller elektronik är en merit

 • Erfaren i att använda och programmera i Matlab, Labview eller andra programvaruspråk för testutveckling, instrumentstyrning och analys är en merit

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av Europas vassaste utvecklingsteam inom avancerade RADAR och Electronic Warfare system.

Som medarbetare på Saab Surveillance har du stora möjligheter att utvecklas och kommer på daglig basis samarbeta med personer som har årtionden av erfarenhet. På Saab Surveillance hjälps vi ständigt åt att växa och utveckla kompetens och kunnande hos våra medarbetare.

Gruppen Antenna Design and Measurements är idag 12 fastanställda. Vi tillhör idag avdelningen Radar Engineering där ytterligare tre mikrovågsgrupper finns. De övriga fokuserar på aktiv mikrovågselektronik och chipdesign samt PCB layout.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sista ansökningsdag

2023-04-15

Kontakt information

Rekryterande chef: Mats Högberg

mats.hogberg1@saabgroup.com

+46 73 418 5833

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.