Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Apparattekniker inom hydraulik

Linköping, Sweden
Closing date: 2 July 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som apparattekniker inom hydraulik hos oss arbetar du på komponentnivå med bland annat att genomföra felsökning, underhåll, reparationer och sluttest på flertalet av Gripensystemets ingående hydraulkomponenter. Området MMS (Maintenance Modification and Supply) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation på komponentnivå. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygplansapparater och våra huvudkunder idag är Försvarsmakten, FMV samt flygvapen som opererar Gripen.

Inom underhållsproduktionen för flyg måste vi följa och förhålla oss till olika regelverk och vi har en väl utarbetad metodik som vi arbetar efter. Vi använder tekniska underlag i det dagliga arbetet, varav samtliga är skriva på engelska.

Sektionen du blir en del av består av ca 19 medarbetare och finns i Malmslätt, Linköping. Du kommer att ingå i vår produktionsgrupp som tillsammans arbetar med underhåll och reparation, främst till Gripen.

Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa verksamheten till Lean production och att arbeta mer metodiskt och processtyrt. Som en del i detta använder vi oss av daglig styrning där du, dina kollegor och er chef visualiserar en nulägesbild gällande leveranser, ansvar, närvaro, avvikelser och beslut. Du kommer att få bidra med dina tankar och idéer, både i stort och smått!

Din profil

I rollen som apparattekniker blir du en del av ett team som präglas av en varm teamkänsla och gemenskap, klimatet är högt i tak och alla ska kunna känna att de får möjlighet att komma till tals och därmed bidra till verksamheten och dess utveckling. För att trivas och fungera bra i denna roll är det där med viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, självklart är du positiv som person och tycker att ditt jobb ska vara roligt att gå till. Som person är du även noggrann, lösningsorienterad och självständig vilket bidrar till produktivitet och kvalitet i arbetet.

Vi ser gärna att du har:

  • Gymnasial utbildning, flygteknisk utbildning bedöms som meriterande.
  • Ett stort intresse för teknik samt mekanikervana där du har "skruvat" på olika komponenter.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
  • Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom hydraulik och pneumatik.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här