Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Apparattekniker inom hydraulik

Linköping, Sweden
Closing date: 10 April 2023

Din roll

Som apparattekniker inom hydraulik hos oss arbetar du på komponentnivå med bland annat att genomföra felsökning, underhåll, reparationer och sluttest på flertalet av Gripensystemets ingående hydraulkomponenter.

Inom underhållsproduktionen för flyg måste vi följa och förhålla oss till olika regelverk och vi har en väl utarbetad metodik som vi arbetar efter. Vi använder tekniska underlag i det dagliga arbetet, varav samtliga är skriva på engelska.

Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa verksamheten till Lean production och att arbeta mer metodiskt och processtyrt. Som en del i detta använder vi oss av daglig styrning där du, dina kollegor och er chef visualiserar en nulägesbild gällande leveranser, ansvar, närvaro, avvikelser och beslut.

Du kommer att få bidra med dina tankar och idéer, både i stort och smått!

Din profil

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning, har du även en flygteknisk utbildning är det meriterande. Vi ser att olika typer av bakgrund kan vara relevanta för den här tjänsten, men du har ett stort intresse för teknik samt mekanikervana där du har "skruvat" på olika komponenter. Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom hydraulik och pneumatik. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

För att trivas och fungera bra i denna roll är det viktig du är noggrann, självständig och har lätt att samarbeta med andra. Självklart är du positiv som person och tycker att ditt jobb ska vara roligt att gå till!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Området MMS (Maintenance Modification and Supply) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation på komponentnivå. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygplansapparater och våra huvudkunder idag är Försvarsmakten, FMV samt flygvapen som opererar Gripen.

Sektionen du blir en del av består av ca 19 medarbetare och finns i Malmslätt, Linköping. Du kommer att ingå i vår produktionsgrupp som tillsammans arbetar med underhåll och reparation, främst till Gripen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.