Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Apparattekniker till Luft och Bränsle

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som apparattekniker hos oss arbetar du på komponentnivå med bland annat att felsöka, underhålla, reparera samt sluttesta flertalet av gripen systemets ingående komponenter inom luft och bränslesystemen.

Inom underhållsproduktionen för flygindustrin arbetar vi strikt efter olika regelverk och vi har en väl utarbetad metodik för detta. Vi använder tekniska underlag i det dagliga arbetet, varav samtliga är skrivna på engelska.

Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa verksamheten till Lean production och att arbeta mer metodiskt och processtyrt. Som en del i detta använder vi oss av daglig styrning där du, dina kollegor och er chef visualiserar en nulägesbild gällande leveranser, ansvar, närvaro, avvikelser och beslut. Du kommer få bidra med dina tankar och idéer, både i stort och smått!

Området MRO (Maintenance Repair and Overhaul) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation på komponentnivå. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygplansapparater. Sektionen du blir en del av består av ca 16 medarbetare och finns i Malmslätt, Linköping. Du kommer att ingå i vår produktionsgrupp som tillsammans arbetar med underhåll och reparation, främst till Gripen.

Din profil

För att trivas och fungera bra i denna roll är det viktig du är noggrann och självständig. Samtidigt är det viktigt att du har förmågan att arbeta tillsammans med med andra då du i rollen kommer samarbeta med de närmaste kollegorna men även tvärfunktionellt med stödfunktionerna som finns. Självklart är du positiv som person och tycker att ditt jobb ska vara roligt att gå till!

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Har du även en flygteknisk utbildning är det meriterande.

Vi ser att olika typer av bakgrund kan vara relevanta för den här tjänsten, men du har ett stort intresse för teknik samt mekanikervana där du har "skruvat" på olika komponenter. Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom luft och bränslesystem.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!

Välkommen med din ansökan!