Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Apparattekniker till Luft och Bränsle

Linköping, Sweden
Closing date: 30 June 2024

Vi behöver utöka vår produktionsgrupp och söker dig som vill arbeta med underhåll och reparation!

Din roll

Som apparattekniker hos oss arbetar du på komponentnivå med bland annat att felsöka, underhålla, reparera samt sluttesta flertalet av gripen systemets ingående komponenter inom luft och bränslesystemen.

Inom underhållsproduktionen för flygindustrin arbetar vi strikt efter olika regelverk och vi har en väl utarbetad metodik för detta. Vi använder tekniska underlag i det dagliga arbetet, varav samtliga är skrivna på engelska.

Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa verksamheten till Lean production och att arbeta mer metodiskt och processtyrt. Som en del i detta använder vi oss av daglig styrning där du, dina kollegor och er chef visualiserar en nulägesbild gällande leveranser, ansvar, närvaro, avvikelser och beslut. Du kommer få bidra med dina tankar och idéer, både i stort och smått!

Din profil

För att trivas och fungera bra i denna roll är det viktig du är noggrann och självständig. Samtidigt är det viktigt att du har förmågan att arbeta tillsammans med med andra då du i rollen kommer samarbeta med de närmaste kollegorna men även tvärfunktionellt med stödfunktionerna som finns. Självklart är du positiv som person och tycker att ditt jobb ska vara roligt att gå till!

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Har du även en flygteknisk utbildning är det meriterande.

Vi ser att olika typer av bakgrund kan vara relevanta för den här tjänsten, men du har ett stort intresse för teknik samt mekanikervana där du har "skruvat" på olika komponenter. Meriterande är erfarenhet av komponentunderhåll och kunskaper inom luft och bränslesystem.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Området MRO (Maintenance Repair and Overhaul) är vår samlade kompetens för underhåll och reparation på komponentnivå. Vi arbetar huvudsakligen med underhåll på flygplansapparater. Sektionen du blir en del av består av ca 16 medarbetare och finns i Malmslätt, Linköping. Du kommer att ingå i vår produktionsgrupp som tillsammans arbetar med underhåll och reparation, främst till Gripen.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Våra värderingar kan du läsa om här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.