Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Applikationsspecialist

Linköping, Sweden
Closing date: 9 January 2023

Vi söker nya kollegor med placering i Järfälla eller Linköping.
 

Din framtida utmaning

Group IT är en del av Saab Group med globalt ansvar för utveckling, drift och hantering av företagets gemensamma IT-miljöer. Inom området DMS arbetar vi med styrning, affärsutveckling och förvaltning inom IS/IT-området. DMS är många gånger det primära IT-gränssnittet in mot våra stora utvecklingsprojekt på Saab samt en stor leverantör av R&D-förmågan inom IT.

Software Application Services har specifikt ansvar för IT-system som stöttar team som jobbar med mjukvaruutveckling inom Saabs olika enheter/affärsområden. På sektionen jobbar idag cirka 25 personer och verksamheten är fördelad över ett antal olika team. På arbetsplatsen finns en prestigelös kultur där man är professionell & engagerad, respekterar, stöttar och lär av varandra, resultat når vi tillsammans som team.

Som DevOps-tekniker kommer du att ha en viktig roll i förvaltning och utveckling av våra IT-verktyg. För att trivas i den här rollen behöver du ha ett intresse för IT- och informationssäkerhet samt erfarenhet från mjukvaruutveckling eller systemadministration. I huvudsak kommer dina arbetsuppgifter att inriktas på drift och förvaltning av exempelvis Java-baserade applikationer. De tekniska gränssnitt som du kommer att arbeta med i denna roll innefattar Linux, CI-CD verktyg såsom Git, Kubernetes, Docker och Jenkins men även Azure DevOps Server från Microsoft. Meriterande är om du har erfarenhet av att jobba med DevOps verktyg för automatisering så som Puppet, Ansible. Du kommer även att få hantera affärsmässiga krav från våra internkunder och verksamhetsprocesser. Baserat på dina kunskaper kommer du att få vara delaktig i IT-projekt för införande av nya tekniska lösningar samt ingå i förvaltningsteam med uppdraget att se till att applikationerna körs med upprätthållen system- och informationssäkerhet.


Den du är idag

Vi letar efter en noggrann och metodisk problemlösare. Du är van vid att ta ansvar för ditt eget arbete. Vi förväntar oss att du ska ha goda analytiska färdigheter, noggrannhet med detaljer samt en förmåga att strukturera och dokumentera ditt arbete. Vi välkomnar nyexaminerade sökande med intresse för Linux- och/eller Windows systemadministration eller med erfarenhet av DevOps.

Det är en fördel, men inte ett krav, om du har erfarenhet inom systemadministration, helst inom område applikationsunderhåll. Du kommer ha en hög grad av självständighet, men rollen kräver också goda förmågor att samarbeta med kollegor både inom IT-organisationen, men även andra delar av Saabs verksamhet. Vi anser att kommunikation är alltid en viktig del i att lyckas med våra åtaganden och därför sätter vi stort värde på din sociala kompetens och ”teamwork”.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Goda färdigheter i svenska och engelska krävs, både i tal och i skrift.

Vad du blir en del av

Du kommer att arbeta inom avdelningen development & manufacturing av IT-services (DMS) inom Group IT och tillhör sektionen applications software. Avdelningen består av cirka 25 personer inom IT-lösningar, metodiskt stöd och strategiska frågor kopplade till verktyg och processer som används vid utveckling av programvara.

Välkommen in med din ansökan!