Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Är du redo att forma framtidens stridsflygsystem med oss?

Linköping, Sweden
Closing date: 24 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Avdelningen Engineering inom Advanced Programs växer och med det behöver även organisationen förändras. I höst träder vår nya organisationsstruktur i kraft och vi söker nu engagerade och motiverade ledare som vill vara med och bygga upp det nya området Advanced Platforms!

Din roll

Som ledare inom Advanced Platforms kommer du att leda arbetet med att studera, definiera, demonstrera och validera framtidens hårdvaruplattformar inom stridsflygsystem. Vi arbetar med nya material och tillverkningstekniker, snabba konstruktionslösningar samt subsystemutveckling och dess framtida tekniska utmaningar, bland annat energy management. Vi har målbilden att försöka bryta traditionella strukturer och arbetssätt för att hitta mer effektiva flöden och i din roll som verksamhetsansvarig chef är det din uppgift att leda arbetet och fram dessa tillsammans med ditt team.

Våra grundläggande idéer:

 • Utforskning och nyfikenhet: Vi bygger inte produkter – vi skapar idéer och prototyper genom experiment och innovation.
 • Snabb väg till demonstration: Snabba tester och simuleringar för att validera nya tekniska lösningar.
 • Våga prova och göra fel: Misstag ses som en lärandeprocess och en del av utvecklingen.
 • Utmaning och förändring: Vi utmanar inte bara teknologiska gränser utan även etablerade arbetssätt och metoder.

Din profil

Vi letar efter inspirerande ledare som bygger starka team och har ett brinnande engagemang för verksamhetsutveckling. Du ska vara en lagbyggare, modig nog att utmana och förändra och ha en god förståelse för den verksamhet du leder.

Sektioner med lediga chefspositioner:

Platform Overall Design

 • Ansvarar för System Engineering och Integration (SEIT)
 • Leda teknikutveckling och systemdesign, säkerställa kritikalitet, säkerhet och budget
 • Förändringsledning av metodik och arbetssätt för tvärfunktionell plattformsutveckling

Subsystems

 • Helhetsansvar för subsystemsutveckling inklusive dess installation
 • Förändringsledning av metodik och arbetssätt för subsystemsutveckling

Airframe 1

 • Helhetsansvar för strukturutveckling för flygande plattformar
 • Förändringsledning av metodik och arbetssätt för tvärfunktionell strukturutveckling, utmana och hitta nya effektiva flöden

Airframe 2

 • Karaktären på sektionen är öppen och utforskande mot ny teknik som kan vara relevant för framtida bruk och snabbt kunna demonstrera och förstå dess värde. Ex. nya konstruktionslösningar, material eller tillverkningstekniker, med målbilden att arbeta fram breda ingenjörer

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Är du vår nya ledare? Skicka din ansökan idag och bli en del av teamet som formar framtidens stridsflygsystem!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här