Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Avionic Software Integration Manager till Gripen E/F

Linköping, Sweden
Closing date: 15 June 2023

Vi söker dig som vill vidareutveckla integrationen av en komplex produkt och dess verktygsmiljö inom mjukvara.

Din roll

Med fokus på integration så har du möjligheten att påverka vidareutvecklingen av mjukvara till Gripen E/F genom rollen som Software Integration Manager inom Avionic Software Continuous Integration team.


Du kommer bland annat att arbeta med:

  • Kontinuerlig integration av ACCS mjukvaruleveranser i lämpliga spår.

  • Övervaka, förbättra och ge feedback på verifieringsresultat av integrationerna.

  • Generera laddnings-set för flygplan och riggar.

  • Förbättring av integrationsprocess och arbetssätt.

  • Stödja utvecklingsteam inom Gripen E när det kommer till CI-miljö.


Arbetet bedrivs i team där alla medlemmar uppmuntras och förväntas bidra till teamets gemensamma uppgift, utifrån sin egen kompetens och erfarenhet. Du har ambition att genomföra leveranser med god kvalitet tillsammans med kunniga och trevliga kollegor. 

Din profil

Vi söker dig som tycker om att sätta en arbetsstruktur med stora datamängder för att få en fungerande verksamhet med en god ordning. Som person är du duktig på samarbete, noggrann, har lätt för att arbeta strukturerat och driva förbättringsarbete med många utvecklingsteam involverade.


Krav för tjänsten:

  • Din bakgrund är teknisk högskoleutbildning gärna med erfarenhet och intresse av system- och mjukvaruutveckling.

  • Du har intresse/erfarenhet av att jobba med mjukvaruintegration.

  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.


Det viktigaste är att du har rätt grundinställning samt en vilja att lära dig och utvecklas.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen in med din ansökan redan idag!


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.