Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Beräkningsingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
21 October 2021
Apply for this job!

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Sektionen mekanisk analys är idag en grupp på ca 20 personer som ansvarar för utveckling och analys av mekaniska system och hårdvara. Gruppens ansvarsområden innefattas av hållfasthet, strukturdynamik, termiska analyser, miljötålighet samt systems engineering. Produktmässigt arbetar vi med flertalet av företagets produkter men huvudinriktningen är mot styrda vapensystem och sensorteknik. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap

Vill du arbeta i teknikens framkant? Lockar det dig att delta i olika utvecklingsprojekt och att arbeta med beräkning och analyser? Då kanske vi har arbetet för dig! Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.


Din framtida utmaning

Som beräkningsingenjör inom strukturanalys kommer du att ingå i sektionens team som arbetar med beräkningar och analyser. Ditt huvudsakliga arbetsområde blir inom området hållfasthet, strukturdynamik, och termiska analyser. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till och med verifiering av färdig produkt. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en del av ett team kopplat till olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Beräkningsarbetet innefattar såväl statiska hållfasthetsberäkningar som beräkning av utmattning och strukturdynamik. Programvara som används är Ansys, Abaqus, LS-Dyna, Hypermesh etc. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i som en del av ditt arbete. Detta innebär exempelvis förbättringsprojekt avseende förbättrad arbetsmetodik eller projekt kopplade till att t ex undersöka nya material.

Din profil

Vi söker dig som är Civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom farkostteknik, maskinteknik, teknisk fysik, gärna med inriktning mot hållfasthet och/eller strukturanalys . Vi ser att du helst har arbetat några år inom området som beräkningsingenjör, som teknisk doktor eller som konstruktör med inriktning mot hållfasthet, och att du nu är redo för nya utmaningar. Du är väl bekant med hjälpmedel såsom Ansys, Abaqus och LS-Dyna, alternativt att du har kunskap i likvärdiga verktyg.

Som person ser vi att du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.