Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Beräkningsingenjör inom hållfasthet och strukturdynamik.

Karlstad, Sweden
Closing date: 6 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din Roll

Vill du bli en del i utvecklingen av vårt breda spann av högteknologiska produkter inom Saab Dynamics produktportfölj?

Ta chansen och sök dig till utvecklingsenheten som beräkningsingenjör på analysavdelning inom affärsområdet Missiles!

Som beräkningsingenjör inom strukturanalys kommer du att ingå i sektionens team som arbetar med beräkningar och analyser.

Du kommer att bli en del av analysteamet och samverka med andra specialister och flertalet ingenjörer från olika discipliner. Du blir delaktig i arbetet att lyfta nya teknologier till nya nivåer och implementera dem i våra framtida produkter. Du får möjlighet till personlig utveckling både på djupet och på bredden.

Ditt huvudsakliga arbetsområde blir inom området hållfasthet, strukturdynamik, och termiska analyser. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till och med verifiering av färdig produkt. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en del av ett team kopplat till olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Beräkningsarbetet innefattar såväl statiska hållfasthetsberäkningar som beräkning av utmattning och strukturdynamik. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i som en del av ditt arbete. Detta innebär exempelvis förbättringsprojekt avseende förbättrad arbetsmetodik eller projekt kopplade till att t ex undersöka nya material.

Din Profil

Vi söker dig som är civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom farkostteknik och maskinteknik, gärna med inriktning mot hållfasthet och/eller strukturanalys. Vi ser att du helst har arbetat några år inom området som beräkningsingenjör eller som konstruktör med inriktning mot hållfasthet, och att du nu är redo för nya utmaningar.

Du är väl bekant med hjälpmedel såsom Ansys, Abaqus, Nastran och LS-Dyna, alternativt att du har kunskap i likvärdiga verktyg.

Som person ser vi att du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.