Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Beräkningsingenjör inriktning CFD till Saab

Karlskoga, Sweden
Closing date: 24 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som beräkningsingenjör med inriktning CFD, kommer du hos oss främst att jobba med våra understödsprodukter (Carl-Gustaf, AT4) och NLAW.
Rollen ställer krav på att du kan jobba agilt med beräkningsteknik och fysisk verifiering. Att arbeta med utveckling inom Saab Dynamics innebär att man har en tongivande position vid design av nya produkter till vår produktkatalog. Ditt sinne för analytiskt och kritiskt tänkande kommer att utmanas på flera nivåer då vi erbjuder dig möjligheten att få växla mellan analys och fysisk provning.


Då vi ständigt strävar efter att förbättra oss ser vi gärna att du vill vara med och bidra till att utveckla och förbättra våra processer, metoder och verktyg. Vi ser gärna att du är delaktig i att driva teknikutvecklingen framåt i våra produkter. Våra produktsystem är av komplex natur och kräver gott samarbete mellan flertalet olika ingenjörsdiscipliner. Projekten som du kommer att delta i varierar i storlek, vi driver stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och mindre projekt som ställer krav på självständighet.

Dina primära ansvarsområden som beräkningsingenjör med inriktning CFD, består i att modellera och analysera projektilens stabilitet och flykt genom lufthavet med avseende på:

  • Strömningsmekanik, aerodynamik

  • Framtagning av ballistiktabeller

  • Projektilens dynamik och tröghetsdata

  • Identifiera gränsytor och specificera funktioner

  • Specificera och utvärdera verifierande prov

Du kommer tillhöra analysteamet och samverka med ett 20-tal beräkningsingenjörer inom olika discipliner. Vi har högt i tak och ett öppet diskussionsklimat. Du blir delaktig i arbetet att lyfta nya teknologier till nya nivåer och implementera dem i våra framtida produkter. Du får möjlighet till personlig utveckling både på djupet och bredden. Tjänsten är till största del en kontorstjänst, men det förekommer inslag av arbete på skjutfält. Vi försöker styra varje anställds arbetsuppgifter efter personlig preferens.

Det kan förekomma en del tjänsteresor till både leverantörer och kunder.
Även resor mellan olika orter kan förekomma under arbetstid.

Den du är idag

För att trivas i rollen tror vi att du är lösningsorienterad, lyhörd och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Du har en mastersexamen/civilingenjörsexamen med inriktning mot strömningsmekanik. Även sökande med inriktning teknisk fysik eller liknande är högst aktuell för denna tjänst.
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från liknande område, till exempel analys av höghastighetsfilm, CFD-beräkningar, programmering i Matlab/Phyton.

Du har god kommunikationsförmåga i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.