Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Beräkningsingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

I rollen som beräkningsingenjör inom strukturanalys kommer du att ingå i sektionens team som arbetar med beräkningar och analyser. Ditt huvudsakliga arbetsområde blir inom området hållfasthet, strukturdynamik och termiska analyser.

Rollen innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt. Du kommer att arbeta självständigt men ingå som en del av ett team kopplat till olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Arbetet innefattar såväl statiska hållfasthetsberäkningar som beräkning av utmattning och strukturdynamik. Programvara som används är Ansys, Abaqus, LS-Dyna, Hypermesh etc. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i som en del av ditt arbete. Detta innebär exempelvis förbättringsprojekt avseende förbättrad arbetsmetodik eller projekt kopplade till att t ex undersöka nya material.

Sektionen mekanisk analys och systems engineering är idag en grupp på ca 20 personer som ansvarar för utveckling och analys av mekaniska system och hårdvara. Gruppens ansvarsområden innefattas av hållfasthet, strukturdynamik, termiska analyser, materialteknik, miljötålighet samt systems engineering. Produktmässigt arbetar vi med företagets missilprodukter.

Din profil

Vi söker dig som är Civilingenjör eller teknisk doktor, med fördel inom farkostteknik, maskinteknik, teknisk fysik, gärna med inriktning mot hållfasthet och/eller strukturanalys. Vi ser att du helst har arbetat några år inom området som beräkningsingenjör, som teknisk doktor eller som konstruktör med inriktning mot hållfasthet och att du nu är redo för nya utmaningar. Du är väl bekant med hjälpmedel såsom Ansys, Abaqus och LS-Dyna, alternativt att du har kunskap i likvärdiga verktyg.

Som person ser vi att du har ett analytiskt förhållningssätt och att du är drivande i ditt arbete. Du tar eget initiativ och ansvar och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!