Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Bid Manager, Special Mission och Regional Aircraft

Linköping, Sweden
Closing date: 13 December 2022

En projektledare som uppskattar att driva Bid-arbete i en komplex affärsorienterad miljö.

Du kommer vara en del av avdelning Special mission och Regional Aircraft (SMRA) inom BU Aviation Services. Inom Aviation services finns också avdelning Flight Operations, Support Solutions, Ground Support Equipment, Camo samt Logistic Services och Aviation Training.

SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och produkter kopplat till tvåmotoriga flygplan där GlobalEye är vår flagskeppsprodukt. Vi verkar både på den militära och civila marknaden, kunderna och deras förväntningar är alltid i centrum inom våran verksamhet. 

Din roll

Som bid manager för SMRA kommer du arbeta tillsammans med säljansvarig och produktledningen och koordinera vår del av bid-kampanjerna. Du är ansvarig för sammanställning av bid-paketen för flygplansmodifieringar inklusive kalkyler, definition av tidplaner samt riskbedömningar. Detta innefattar att koordinera organisationens kalkyleringsaktiviteter och säkra att stegen inom Winning business processen hanteras på ett korrekt sätt. Våra affärer och produkter är komplexa och du kommer ha kontaktytor både inom och utanför Aviation services. Uppgifterna kommer variera i både komplexitet och storlek.

Din profil

Vi letar efter en driven projektledare med förmågan att se både helheten samt förstå detaljerna. Du är en god kommunikatör med förmågan att skapa förtroende och engagemang bland personerna som du möter i ditt dagliga arbete. Du arbetar på ett strukturerat sätt och har förmågan att driva både dig själv och ditt team i ett bid-projekt. Förmågan att fatta egna beslut och göra antaganden är viktiga i denna roll. Du förstår komplexa projekt i en teknisk kontext och vi ser gärna att du har arbetat med anbud i stora projekt tidigare.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

SMRA är en mindre organisation med ett brett ansvar kopplat till våra produkter. Gillar du att verka i en miljö där du kan påverka - skicka en ansökan! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.