Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Breda arbetsuppgifter inom luftvärdighet och certifiering för civila flygplan

Linköping, Sweden
Closing date: 15 December 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Inom Saab Aeronautics avdelning Special Mission och Regional Aircraft hanterar vi de civila Saab 340 och Saab 2000 flygplanen och våra Special mission flygplan. Framför oss har vi flera nya stora utvecklingsuppdrag som innebär spännande uppdateringar av våra produkter. Inom området luftvärdighet och certifiering behöver vi fler kollegor till arbetet med certifiering och luftvärdighet.

På luftvärdighetskontoret, som är en del av designorganisationen, jobbar vi med att säkerställa att våra flygplan är godkända, certifierade och luftvärdiga inom våra civila och militära designtillstånd samt säkerställer att arbetet sker enligt luftfartsmyndigheters förväntan. Detta innebär att vi bl.a. ansvarar för certifieringsarbetet och rapportering av händelser mot våra luftfartsmyndigheter. En del av arbetet innebär att man projektleder arbetsuppgifterna kopplade till certifiering och luftvärdighet. Även mindre uppdrag dyker upp i vardagen som ska hanteras. Vi ansvarar även för det av myndighet godkända interna regelverket som styr allt arbete inom designorganisationen.

Då vi inom Special Mission och Regional Aircraft inte är så stor organisation så får du möjlighet att prova på olika frågor och varierande frågeställningar beroende på intresse och kompetens. Uppgifterna är varierande och du kommer att skaffa dig ett brett kontaktnät både internt och externt. Med tanke på bredden av arbetsuppgifter kommer du att ha goda möjligheter att bygga kompetens inom teknik, kunskap om våra flygplan samt regelverk, så det är stor möjlighet till personlig utveckling.

                                  

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet inom något av följande områden så som flygplansutveckling, regelverk, certifiering, projektledning samt gillar ordning och reda.

Kunskaper om och intresse för det internationella civila luftfartregelverket är en bra startpunkt för att kunna komma in i certifierings- och luftvärdighetsfrågor. Men ett öppet sinne, ett intresse för att lära sig nytt och nyfiken på hur vi kan förbättra vår verksamhet är ett stort plus. Produktkunskap om våra flygplan är något som man kan lära sig, men grundläggande förståelse för komplett flygplan är en bra bas att stå på. Erfarenhet från andra typer av myndighetsreglerade organisationer är också meriterande.

I denna tjänst sker all skriftlig kommunikation på engelska, vilket innebär att du måste ha mycket goda språkkunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. Då delar av vårt regelverk är på svenska, är god kunskap även i det svenska språket ett krav för tjänsten.

 

Vi söker dig som har förmågan att tänka analytiskt och har ett inre driv för att nå dina och verksamhetens mål. Du ser det som en självklarhet att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp, då social interaktion och samarbete med andra inte innebär några svårigheter för dig. Tjänsten ställer även krav på noggrannhet och struktur.

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är meriterande för tjänsten:

  • Personlig integritet
  • Teknik- och/eller flygintresse 
  • Erfarenhet av att läsa/tolka luftfartsmyndighetskrav och skapa/kvalitetssäkra interna regelverk
  • Erfarenhet av systemsäkerhetsarbete
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete av flygplan
  • Erfarenhet av Saab 340, Saab 2000 eller andra stora flygplantyper
  • Erfarenhet av chefs- eller projektledararbete

  

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.  

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kommer att bli en del av avdelningen Special Mission & Regional Aircraft (SMRA), inom BU Aviations Services. Inom Aviations Services återfinns även avdelningarna Flight Operations, Support Solutions, Ground Support Equipment, Camo and Logistic Services och Aviations Training.  

SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Sektionen Design Management and Airworthiness ansvarar bla. för den tekniska ledningen för designverksamheten, konfiguration, certifiering samt vidmakthållande av våra tillstånd. 

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.