Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Category Account Manager (CAM) / Strategisk inköpare

Linköping, Sweden
Closing date: 6 March 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Du kommer att ingå i ett inköpsteam med ansvar för Elektronik. Du kommer att agera som Category Account Manager (CAM) / strategisk inköpare inom samma område. Rollen ger dig möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt.

Tjänsten är placerad i Karlskoga eller Linköping.

Uppgiften som rollen kommer innefatta:

• Som CAM kommer du att utveckla och implementera gemensamma strategi för kategorin Elektronik.

• Utföra analys och utveckla/implementera nya tvärfunktionella arbetsmetoder för att utveckla kategoriteamen inom din kategori.

• Du kommer att vara inköpsrepresentant i SAAB:s övergripande inköpskategoriledning inom området.

• Utvärdera potentiellt nya leverantörer samt förvalta och utveckla befintliga

• Stödja affärsområdenas projekt och program med kommersiellt ansvar och att kontinuerligt utvärdera marknadens konkurrenskraft för den nuvarande leverantörsportföljen.

• Ansvara för att förhandla, aktivt förvalta och vidareutveckla våra leverantörsavtal.

• Etablera och kontinuerligt utveckla strategier för din leverantörsbas och kategori.

• Hantera tvärfunktionella team med fokus på effektivitet och kostnadsbesparingar.

• Säkerställa att Saabs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner uppfylls.

Din profil

För att trivas i denna roll är du en affärsinriktad person med stor kommunikationsförmåga. Du har flera års erfarenhet av inköpsarbete och är van vid att effektivt samarbeta med teammedlemmar och andra intressenter. Du är strukturerad och har ett analytiskt tankesätt som gör att du kan anpassa dig till omständigheterna. Du har förmåga att snabbt komma in i nya förutsättningar och kontexter och kan agera pragmatiskt med stor ansvarskänsla för processer och resultat.

Nödvändiga färdigheter:

  • Ekonomisk eller teknisk examen från universitet eller högskola eller motsvarande akademisk utbildning samt relevant yrkeserfarenhet

  • En mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift.

  • Goda kunskaper i MS Office.

  • Erfarenhet/kompetens inom elektronik (kretskort, mönsterkort, komponent)

Önskad kompetens är att du har erfarenhet från projektledning eller att leda andra.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är utåtriktad och lyhörd med förmåga att personligt och affärsmässigt skapa goda kontakter och förtroendebaserade relationer. Vi värdesätter en vana att arbeta metodiskt med långsiktig målmedvetenhet och uthållighet samt en god förmåga att anpassa dig till de förutsättningar som finns.

Då resor i tjänsten kan förekomma är B-körkort ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här