Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

CNC-operatör inom svarvning

Karlskrona, Sweden
Closing date: 6 May 2024

CNC-Operatör


På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Saab Kockums är en helhetsleverantör av marin högteknologi i världsklass - på ytan och under. Vi designar, bygger och underhåller marina ytfartyg och ubåtar som innehåller världens mest avancerade smygteknik. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling (AIP) systemet och minröjningssystem. På Saab Kockums AB är produktionen hjärtat i varvsverksamheten. Vi ansvarar för nybyggnation, ombyggnad samt underhåll av ytfartyg och u-båtar. Att jobba hos oss innebär att du får jobba med morgondagens teknologi i en miljö som andas både nytänkande och världsarv. För att Saab Kockums AB ska kunna tillhöra världseliten, både på ytan och under, krävs framsynthet, fantasi och kreativitet. Kanske är just Du den vi söker.

Din framtida utmaning
Vi har idag en av Europas modernaste ytbehandlingsanläggningar och ställer höga krav på vår arbetsmiljö och behöver anställa mer personal. Du kommer vara delaktig i både nybyggnationer och underhållsarbeten på yt- och undervattensfartyg. Ingen dag är den andra lik vilket innebär att du får möjlighet att använda din tidigare kunskap med också sättas på prov med nya utmaningar. Du kommer både blästra och sprutlackera med låg- och högtryckspruta. Vi är idag ett mycket härligt gäng med en bra sammanhållning på hela avdelningen.

Dina arbetsuppgifter

Är det dags att vidareutveckla dig inom CNC? Saab har påbörjat produktionen av världens modernaste ubåtar med den absolut senaste tekniken. Samtidigt skapar vi i Karlskrona ett av världens modernaste skeppsvarv.

Vi behöver dig!

Som CNC-operatör kommer du vara en del i ett team som arbetar med bearbetning av material som sedan ska användas i produktion. Som CNC operatör kommer du utmanas varje dag och du kommer utveckla dina egna kunskaper och växa som person.
För att funka hos oss är det viktigt att du är en glad och positiv person som vill utvecklas. Som CNC-operatör hos oss är det viktigt att du sedan tidigare har ett öga för noggrannhet och kvalité.

Din profil

Krav:
– Tidigare erfarenhet som CNC-operatör inom antingen svarv, fräs eller karusellsvarv
– Goda kunskaper i ritningsläsning.
– Arbetat med att ställa maskinen med material och verktyg.
– Bearbetat större detaljer.
– Arbete i Mazatrol eller Heidenhain.
– Skriva program efter ritning.
– Arbeta i MasterCAM
– Tidigare erfarenhet av enstyckstillverkning är meriterande.

Övriga meriter är om du som operatör har jobbat med mazatrol smooth eller mastercam.
Det är även meriterande om du som sökande maskinoperatör har erfarenhet av att köra manuella maskiner.

Arbetets karaktär gör att du bör behärska engelska.

För att få möjlighet till anställning krävs godkänd hälsokontroll samt godkänd säkerhetskontroll.
Att arbeta i vår produktion ställer krav på dig som medarbetare. Den hårda konkurrensen om utrymme, gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt.
Därför bör du ha en förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamraters arbete.

Arbetstiderna på avdelningen bedrivs både på tvåskift och dagtid.
För att du ska lyckas hos oss ser vi gärna att du har någon form av CNC utbildning eller yrkeserfarenhet inom CNC.

Hos oss är det viktigt att du som medarbetare är lösningsorienterad, noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas.
Tjänsten omfattas av försvarssekretess med krav på svenskt medborgarskap.

Ansökningsförfarande

Anställningar sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

För att få möjlighet till anställning krävs godkänd hälsokontroll samt godkänd säkerhetskontroll.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Elin Larsson, 0455-325363, elin.larsson@skill.se eller Maria Ericson, 0455-325364, maria.ericson@skill.se 
 

Om Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

 

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här