Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Component Engineer

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
27 October 2021
Apply for this job!

Nu utökar vi och söker dig som vill bli en del av utvecklingsprocessen av en unik högteknologisk produkt på nära håll i ett världsledande internationellt företag med mycket kompetenta medarbetare!

Din framtida utmaning


Som komponentingenjör, med inriktning mot våra design- & konstruktionssektioner, arbetar du främst med att utveckla och förvalta komponentstandard och komponentkataloger. Du kommer även delta i vidareutveckling av materiel- och komponentstandarder, genomföra utbildning av berörd personal avseende komponentkataloger och standarder. Vidare förvaltar du tillsammans med dina kollgor Saab Kockums standard materielkatalog (KS) och upprätthåller kunskap om för verksamheten giltiga och tillämpbara internationella och nationella standarder samt bistår med kompetens inom komponent-/materialkataloger.

Förutom ovanstående kommer du ha en aktiv och viktig roll i effektiviseringsarbete och vidareutveckling av processer, rutiner och stödverktyg inom arbetsområdet.

Den du är idag

Du har ingenjörsexamen företrädesvis inom mekanik, elektronik eller motsvarande.

Datorvana, kunskap om etablerade CAD/PLM-verktyg och erfarenhet inom nationell/internationell  standard inom tung industri, erfarenhet av tätt samarbete med inköp och leverantörsmarknaden är meriterande.


Arbetet som komponentingenjör kräver att du är mycket strukturerad och noggrann med öga för detaljer, att du är en god kommunikatör samt har förmåga att arbeta självständigt. Du bör ha kunskap om konstruktionsarbete och ha arbetat med moderna konstruktionsverktyg.
Erfarenhet av PTC Creo/Windchill och AVEVA Marine, är meriterande. 
Svenska och engelska använder du obehindrat i tal och skrift.
 

Flexibel, serviceinriktad och social är ord som passar in på din profil. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 


Tjänsten är tänkt att tillsättas omgående enligt ök och är placerad på något av våra kontor i Malmö eller Karlskrona. Tjänsten kräver en del resor mellan våra kontor, körkort är inget krav men fördelaktigt. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av


Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och 
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. 

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Avdelningen Quality & Standard Office där Engineering Support är en del, består idag av flera olika

supportfunktioner. Tillsammans med övriga enheter hjälps vi åt att serva projekten så att framfarten blir så effektiv som möjligt. Vi är än så länge nitton medarbetare fördelade på två orter - Malmö och Karlskrona.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.