Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Configuration Manager till vår flygburna radar och övervakningssystem

Göteborg, Sweden
Closing date: 14 September 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Du leder arbetet avseende på Configuration and Information Management för de produkter som tas fram till våra flygburna radar- och övervakningssystem. Produkterna har en livslängd på över tjugo år och CM hanteras under hela livscykeln. Produkterna är omfattande och innehåller både mjukvara och hårdvara och i rollen som CM ingår att hålla en tät kontakt med de konstruktionsinstanser där hårdvaran och mjukvaran utvecklas.

Du ingår i programmen/ projektens ledningsgrupper och har en tät kontakt med projekt- och delprojektledare. Du kommer leda och medverka i strategiskt CM & IM-arbete mellan olika Business Area inom SAAB.

Configuration and Information Managers huvudsakliga arbetsuppgifter är idag att:

 • Bistå program-/ projektledningen i att leda och strukturera program/ projekt och dokument
 • Styra och kontrollera ändringar och deras tillhörande dokumentation
 • Delta vid granskningar
 • Leda CCB-möten (Configuration Control Board), vilka syftar till att produktens tydliga konfiguration upprätthålls och produktändringar tas hänsyn till på ett klokt sätt
 • Medverka i verksamhetsutveckling och effektivisera våra arbetssätt
 • Ingå i Saabs strategiska arbete avseende CM & IM samt medverka i framtagningen i SCIL, Saab Corporate Information Landscape.

Din profil

Vi söker dig med bred teknisk kompetens, goda ledaregenskaper, god kommunikations- och samarbetsförmåga. För tjänsten som Configuration and Information Manager är det meriterande att ha:

 • God affärsförståelse och kundfokus
 • Kunskap och förståelse av arbete i en internationell miljö
 • Ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga
 • Förmåga att arbeta självständigt
 • Tidigare erfarenhet av Configuration and Information Management eller produktlivscykelfrågor
 • Erfarenhet av konstruktionsarbete
 • Erfarenhet av ledarroller
 • God kunskap i engelska, såväl muntligt som skriftligt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta rekryterande chef: Helena Bengtsson +46 73 4378952

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.