Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Configuration Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 27 May 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Konfigurationsstyrning och konfigurationsledning är en viktig del i livscykeln för våra produkter och är grundläggande för att säkerställa och förstå produkthanteringens inverkan.

Vi stärker vårt team med en Configuration Manager för att jobba med produkter inom Saab Kockums. Som en del av avdelningen Underwater Systems kommer du jobba med produkter som Torped, Sjöminor och AUV-system där ansvar och arbetsuppgifter bland annat innebär att:

  • Driva Configuration Management-relaterade ärenden och coacha andra i relaterade sakfrågor
  • Följa upp Change Request och se till att underlagen ges ut i tid
  • Utveckla våra arbetssätt inom avdelningen tillsammans med dina kollegor
  • Jobba aktivt med strategi kring Change Management och både långsiktiga samt kortsiktiga planer
  • Stödja vår utvecklingsavdelning i olika frågor gällande konfigurationsstyrning och ledning

Du ansvarar för att säkerställa att vi bedriver konfigurationsstyrning för dessa produkter utifrån de krav som ställs på oss som designorganisation. Du är aktivt med i diskussioner och bidrar till lösningar kring dessa frågeställningar.

Hos oss får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är det ”lilla företaget i det stora”. Det ger dig möjligheter att påverka så väl teknik som metoder och arbetssätt. På ett prestigelöst sätt delar vi erfarenheter och stöttar varandra i arbetet. Hos oss prioriterar vi både tekniken och personalens trivsel och utveckling.

Din profil

Vi söker dig som tycker om att bli utmanad av komplexa frågor och trivs i en roll där du får vara drivande i lösningen av dessa på ett strukturerat sätt. Du är noggrann, har öga för detaljer och sätter kvalitet främst i ditt arbete. Du uppskattar variation och har lätt för att sätta dig in i nya saker. Du räds dock inte att ställa frågor för att bättre förstå. Din förmåga att lyssna aktivt och vara öppen för andras perspektiv i kombination med din förmåga att tydligt kommunicera och driva ditt ansvar inom samarbetet är avgörande, eftersom du kommer att ha ett brett kontaktnät och samverka med många olika personer med olika funktioner kring produkterna.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du möter några av våra önskemål nedan:

  • Tidigare erfarenhet i roll som Configuration Manager
  • Förståelse för Systems Engineering där du tidigare jobbat med produktlivscykelfrågor
  • Tidigare erfarenhet inom förändringsledning
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Tidigare erfarenhet inom försvarsindustrin

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Varmt välkommen med din ansökan!