Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
sales-and-marketing.jpg

Contract Responsible Support Solution Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Du kommer att bli en del av den nybildade avdelningen Gripen Program Management inom BU Aviation Services. Vi är ett gäng engagerade medarbetare med olika roller inom Win Business och Execute Business. Vår avdelning är inne i ett spännande skede med anledning av förändrad omvärldssituation och vår kunds ökande behov av operativ förmåga och tillgänglighet, samtidigt som vi ska leverera på redan tagna kontrakt. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka och du behöver vara beredd på att leda och verka i förändring – vilket är både kul och utvecklande!

Som Kontraktsansvarig har du ansvar för att vår kund ska få leveranserna som är kontrakterade i tid, samt för kontraktets ekonomiska ramar. Detta löser du naturligtvis inte helt själv utan i samverkan med bland annat programledare, kontraktscontroller, utvecklingsprojekt, avdelningschefer och leveransledare. Tillsammans med programledare och linjeorganisation sätter du upp genomförandeform för tillkommande verksamhet. Du kommer även ha ansvar för att driva relaterad merförsäljning.

I denna roll kommer du bli en del av kontraktsstrukturen Gripen där övergripande kontraktsägarskap finns inom vårt syster- BU Gripen. Du kommer även att samverka tätt med övriga kontraktsansvarigaa. Du kommer ha kontinuerliga möten, avstämningar och rapporteringar till både kund och kontraktsägare.

Din profil

Vi söker dig med en blandning av affärsmässig skicklighet och intresse för vår verksamhet. Förutsättning för att lyckas är ett stort engagemang och initiativtagande för att hitta effektiva lösningar och underlätta skapa nya strukturer och rutiner. Du är självsäker och räds inte för att fatta beslut. Du lockas av att arbeta i en roll där du får agera spindeln i nätet och skapa dig ett brett kontaktnät. Med en hög integritet och förmåga att balansera kundkrav, tekniska beslut och övergripande mål, tror vi att du kommer trivas i rollen som Kontraktsansvarig.

Utöver ovanstående personliga egenskaper har du

  • Flerårig relevant erfarenhet inom projektledning, programledning eller teknisk ledning
  • Ett strukturerat och kommunikativt arbetssätt
  • Erfarenhet av att skapa och implementera strategier
  • God ekonomisk förståelse
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift

Meriterande om du har:

  • Bred erfarenhet och kunskap inom flygtekniska operationer
  • En god förståelse för Maintenance, Support & Training

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.