Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
general-2.jpg

Customer Support

Linköping, Sweden
Closing date: 27 May 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Inom Customer Support ILS inom T-7 kommer du arbeta med hanteringen av vår kunds beställningar av reservdelar, verktyg, reparationer och underhåll. Här blir du spindeln i nätet mellan vår kund, vår Saab-site i USA och Saab Sverige. Du kommer att vara den primära kontaktytan för bl.a. den dagliga driften, leveransbevakning och statusrapportering kopplat till reservdel/verktygshantering och komponentunderhåll.  Arbetet kommer att ske i nära samarbete med inköpare, ingenjörer och projektledare och du arbetar i våra system ERP och Sherpa.

Dina uppgifter omfattar även bland annat:

 • Dialog med kund

 • Customer Support ILS representant i T-7 programmet

 • Gränssnitt mellan kund och underhållsverkstad/inköp

 • Analys och utveckling av flöden och arbetssätt

 • Leveransbevakning och rapportering

 • Hantera offerter, kundorder, inköpsanmodan

 • Samverkan och koordinering med våra underhållsverkstäder

 • Målstyrning och effektiviseringsarbete

Placeringsort är Linköping men tjänsteresor internationellt kan bli aktuella.

Din profil

Dina personliga egenskaper väger tungt i denna roll. Vi söker dig som har ordningssinne, är noggrann samt kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är lösningsorienterad, trivs att arbeta med omväxlande uppgifter samt är utåtriktad och har lätt att ta kontakt med andra. Då rollen innebär ett stort kontaktnät med många gränssnitt behöver du vara kommunikativ och värdesätta samarbete och god kommunikation med kollegor och kunder.

För denna roll behöver du ha:

 • YH- eller högskoleutbildning inom logistik eller inköp, och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

 • Goda kunskaper i Excel

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.