Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Design Engineer

Nyköping, Sweden
Closing date: 31 December 2022

Vill du jobba med modifieringar av flygplan och helikoptrar?


Support Solutions är en avdelning på Saab AB inom affärsenheten Aviation Services. Vår verksamhet präglas av flera helhetsåtaganden gentemot våra kunder inom flyg och helikopterbranschen runt om i Sverige och internationellt.
I Nyköping på Skavsta finns vår sektion Design & Development som arbetar med modifieringslösningar för flygplan och helikoptrar. Vi söker nu ingenjörer inom områdena mekanik och avionik.   

Din roll
Som ingenjör hos oss deltar du i hela kedjan från kravutformning, design, inköp, testning och verifiering och är delaktig i att ta fram tekniska underlag för tillverkning, installation och instruktioner för fortsatt luftvärdighet samt certifiering.

Du kommer att ingå i en certifierad designorganisation som arbetar med att ta fram lösningar för modifiering och reparation av luftfartyg, både civila och militära. Vi är ett team bestående av 10 personer där ett öppet och transparant arbetsklimat råder och där varje medarbetare tar stort eget ansvar för sitt arbete och sin egen utveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Din profil
Du är civil/högskoleingenjör eller har annan likvärdig teknisk bakgrund. Erfarenhet från en Part 21J-organisation samt kunskap om gällande regelverk och certifieringsspecifikationer är meriterande.
Som person gillar du att arbeta med människor, du är självgående, noggrann, analytisk och prestigelös. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Vad du blir en del av

Aeronautics

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.