Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Design engineer

Nyköping, Sweden
Closing date: 13 December 2023

Vi söker nu dig som vill arbeta med modifiering av flygplan och helikoptrar! Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö, där du är en central del i kedjan att gå från idé till Installerad och certifierad modifiering. Ta chansen och sök rollen som El-/Avionikingenjör redan idag!

Din framtida utmaning

Hos oss får du möjlighet att arbeta med både flygplan och helikoptrar. Du kommer tillhöra vår designavdelning som arbetar med att ta fram lösningar för modifiering och reparation av luftfartyg, både civila och militära. Vi är idag ett team bestående av 11 personer med öppet och transparant arbetsklimat, där var och en av oss tar stort eget ansvar för sitt arbete och sin egen utveckling.

Som ingenjör deltar du i hela kedjan från kravutformning, design, inköp, testning och verifiering, samtidigt som du är delaktig i att ta fram tekniska underlag för tillverkning, installation och instruktioner för fortsatt luftvärdighet och certifiering. Du kommer med idéer och förslag för att kunna lösa komplexa problem och är med i dialog tillsammans med våra kunder för att kunna förstå deras krav och önskemål.

Din profil

För att lyckas i denna rollen ser vi att:

  • Du är ingenjör eller har annan likvärdig teknisk bakgrund.
  • Du behärskar engelska i tal och skrift.
  • Du har ett stort tekniskt intresse

Erfarenhet från en Part 21J-organisation eller annan erfarenhet från flygbranschen är meriterande.

Som person är du prestigelös och gillar att arbeta med människor, samtidigt som du är självgående och trivs i en roll där du själv tar ansvar för att planera din egna arbetsdag. Vi ser även att du är noggrann och analytisk, för att kunna säkerställa att ditt och andras arbete efterföljer de regelverk och krav som både vi själv och våra kunder har.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Din framtida utmaning

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar inom flygsektorn till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.