Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Detaljberedare

Karlskrona, Sweden
Closing date: 26 October 2023

Detaljberedare

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Om du strävar efter att hjälpa till att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande teammiljö, har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Hoppa ombord och följ med oss på vår resa mot framtiden!

Vi söker just nu efter flera duktiga medarbetare till Kockums som vill arbeta med framtidens högkvalitativa produkter och teknologi, som vill följa med oss på resan mot att bli en av världens ledande aktörer inom det marina ubåts- och ytfartygssegmentet.

Din roll

I din roll som detaljberedare arbetar du i såväl nybyggnads- som moderniseringsprojekt av ubåtar och ytfartyg. Du kommer att vara en del i samarbetet mellan konstruktion och produktion vid utvecklingen och integrationen av nya tekniska lösningar. Du tillhör området Shipbuilding Engineering där vi bland annat arbetar med produktionskalkyler, byggmetodik och sammansättningsordning inklusive geometrisäkring, make/buy bedömningar, konstruktionsanalyser och beredning av produktens tillverkningsunderlag.

Som Detaljberedare skapar du arbetsordrar utifrån ett färdigt produktionsunderlag och planerar för ett effektivt produktionsgenomförande i produktionsanläggningens utrustningar och processer. Den färdiga beredningen lämnas över till produktion och när det är dags att börja tillverkningen så är du ett stöd i uppstarten av arbetet. Ditt dagliga arbete har flera tvärfunktionella gränssnitt och vardagen innehåller, förutom kontinuerliga avstämningar med produktionspersonal, ofta en dialog med Tekniska beredare, Produktionstekniker samt även i vissa fall med konstruktörer.

Din profil

Kanske är du precis i början av din karriär som nyutexaminerad maskiningenjör eller en erfaren medarbetare inom tillverkningsindustrin?  Som person är du nyfiken och relationsskapande samt har ett driv att hitta lösningar som optimerar produktionsarbetet. Det är viktigt för oss att du har en vilja att utveckla såväl dig själv som andra, att du har en god samarbetsförmåga och att du tar eget ansvar och egna initiativ.
Vi söker dig med ett genuint intresse för teknik och som förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa svaren på komplexa problem.

Följande ser vi som krav:

  • Utbildning inom maskinteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet

  • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

  • Vilja att ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet

  • Stort tekniskt intresse och ett nyfiket förhållningssätt

Följande erfarenheter ser vi som meriterande:

  • Marin industri, process- eller verkstadsindustri inom något av områdena stål, bearbetning eller ytbehandling

  • Storskaliga, komplexa utvecklingsprojekt och verksamheter

  • Konstruktion och framtagning av produktionsunderlag

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer ingå i ett motiverat och kompetent team där större delen idag sitter i Karlskrona men där du kommer bli del av en satsning att utveckla teamet i Malmö. I Malmö är större delen av konstruktionsteamen placerade vilket är den huvudsakliga samarbetspartnern i detta uppdrag varför närvaron i Malmö blir naturlig. Men för att få helhetsförståelsen även för produktionsavsnittet kräver rollen regelbundna resor till Karlskrona.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta Björn Linge, rekryterande chef, +46 734 34 23 43  
 

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.