Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elektronikingenjör för ROV

Linköping, Sweden
Closing date: 30 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som elektronikingenjör på våra undervattensfarkoster blir du del i ett team som medverkar i konstruktionsarbetet i hela ledet, från koncept till leverans till kund. Typiska arbetsuppgifter är konstruktion av elektriska system och integration på system- och delsystemnivå. Utveckling, prototypbyggnation och produktion av system sker på plats i Linköping.

I arbetet ingår:

  • Mönsterkortskonstruktion

  • Utformning och beskrivning av system med hjälp av blockscheman.

  • Elektroniksimulering

  • Kablagekonstruktion

  • Utföra konstruktionsarbete med hjälp av el-CAD.

  • Arbeta aktivt med att förankra, diskutera och granska framtagna lösningar.

  • Ta fram underlag för tillverknings- och produktdokumentation.

  • Kommunicera med och följa upp mot tillverkare och underleverantörer.

  • Delta vid montering och provning.

Saabs verksamhet inom våra undervattensfarkoster är en del av Saab Kockums. Produktportföljen omfattar fjärrstyrda och autonoma undervattensfarkoster och enheten arbetar med både utvecklingsprojekt och vidmakthållande av levererade system. En anställning hos oss kan ge många möjligheter och utvecklingsvägar i yrkesroll och karriär.

Din profil

För att lyckas i den här rollen har du en civil- eller högskoleingenjörsutbildning med några års erfarenhet från produktutveckling eller konstruktionsarbete. Meriterande är erfarenhet av utveckling av inbyggda system. Vi tror också att du har en kulturell medvetenhet, då arbetet bedrivs i en internationell miljö, och utrycker dig med lätthet i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här