Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elektronikingenjör Test Equipment

Arboga, Sweden
Closing date: 1 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Elektronikingenjör – Test Equipment. Vi söker nu en Elektronikingenjör till vår sektion Test Equipment i Arboga!

Inom avdelningen Test Equipment utvecklar, driftsätter och supporterar vi flertalet olika testutrustningar inom avionik för både militärt och civilt bruk. Här kommer du att vara en viktig tillgång i vårat team genom att agera bollplank i tekniska frågor, samt vara kreativ genom att utforska möjligheter i nya arbetssätt och strukturer.

Din roll

Som elektronikingenjör hos oss kommer du arbeta med att konstruera, programmera, testa och verifiera elektrotekniska system. Man bör således ha en förståelse/erfarenhet av arbete med hårdvara & mjukvara i form av; schematisk förståelse, signal- & integritetskontroll, samt blandad analog / digital simulering.

Vi söker en därför dig som är en mångsidig elektronikingenjör som uppskattar variation i vardagen, då vi erbjuder en bred roll med möjlighet att delta i flera olika delar av produkternas livscykel.

Rollen innebär en bred teknikkunskap, där vi utgår från din tidigare erfarenhet och fortsätter att utveckla din kompetens genom individuella utvecklingsplaner på plats hos oss.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:

 • Skapa sammanställnings- och detaljkonstruktioner (kablage, ritningar, kretskort etc.) baserat på kravspecifikationer från interna och externa parter.
   
 • Läsa och förstå teknisk dokumentation
   
 • Skriva och utföra testfall
   

Din profil

För att trivas hos oss tror vi att du är en nyfiken, kommunikativ och prestigelös problemlösare med en god samarbetsförmåga. Du är antingen högskole- eller civilingenjör inom Elektronik, alternativt att du har motsvarande relevant arbetslivserfarenhet inom motsvarande område.
 

Vi ser gärna att du har kunskap inom:

 • Elektronik
 • Analog och digital mätteknik
 • Programmering

Meriterande

 • C++
 • PCB-design
 • Mekanik
 • Altium Designer
 • Autodesk (inventor, Vault, Autocad)
 • Hårdvarunära programmering
   

Erfarenhet av arbete inom test och testprogrammering är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Rekryteringen sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här