Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elektronikkonstruktör

Huskvarna, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, elektronik, radio, bildbehandling och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Titta gärna på videon för att få en överblick av hur vårt system fungerar: https://youtu.be/WTVa5s84Shk.

Till vår avdelning för Produktutveckling söker vi nu en elektronikkonstruktör. Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut.

Din roll

Vill du vara med och utveckla världens mest avancerade militära träningssimulatorer?

Vill du vara med och testa gränserna för vad modern teknik klarar?

Vill du vara med och utveckla konstruktioner som används i extrema miljöer?

Svarar du ja på ovanstående frågor så har du nu möjlighet att ansöka till vår tjänst som elektronikkonstruktör.

Som elektronikkonstruktör på Saab Training & Simulation kommer du att ingå i ett litet sammansvetsat team som har ansvaret för att utveckla och underhålla företagets elektronikkonstruktioner. Som heltäckande avdelning med fokus på elektronik, arbetar vi tätt tillsammans för att komma fram med idéer och utveckla nya funktioner allt eftersom träningsbehoven i världen förändras. Vi ligger i teknikens framkant och pushar hela tiden på var gränsen går. Inom avdelningen har vi högt i tak där idéer bollas prestigelöst för att kunna erbjuda kunden den bästa möjliga lösningen. Vi lämnar ingen medarbetare ensam utan vår framgång bygger på att teamet presterar.

Tillsammans med erfarna konstruktörer kommer du att arbeta brett med både analoga och digitala, trådbundna och trådlösa system samt även teknikval, systemering, CAD, test, verifiering och dokumentation. Inom rollen finns det stort utrymme för egna initiativ och kreativitet.

Som elektronikkonstruktör kommer du främst att ingå i olika typer av kund- och utvecklingsprojekt där det även ges möjlighet att vara ute hos kund och verifiera systemen på plats.

Utöver arbete med utveckling av våra produkter räknar vi med att du också vill bidra med förbättringar av vårt arbetssätt samt egen förkovring genom fördjupning eller breddning inom elektronikområden. Utökad kunskap och ständiga processförbättringar ser vi som företag som något positivt och uppmuntrar till detta.

För det här uppdraget krävs givetvis en matchning mellan krav och kompetens, men det viktigaste för oss är att du är förtrogen med våra värderingar och känner att du delar dem. För oss på Saab Training & Simulation är HUR vi är och agerar minst lika viktigt som VAD vi kan. Vi inom Saab bedriver ett aktivt arbetsmiljöarbete med fokus på hållbarhet samt en säker och trivsam arbetsmiljö. Vi är varandras arbetsmiljö och alla anställda är skyldiga att medverka till att en bra arbetsmiljö åstadkoms.

Din profil

Vi söker dig som är ingenjör och har en akademisk utbildning inom elektronik. Tidigare erfarenheter inom området är ett krav. Du har ett stort intresse för elektronik och är nyfiken på att lära. Vi ser att du har lätt för att samarbeta och skapa förtroende i din omgivning samt att du är drivande i ditt arbete. Du är ansvarstagande och har förmåga att ta egna initiativ.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Tjänsten är på vårt kontor i Huskvarna.

Skall-krav:

 • Främst har en civilingenjörsexamen inom elektronik eller motsvarande men har du en kvalificerad högskoleingenjörsexamen med ett intresse för elektronik så är även du varmt välkommen att söka

 • Har erfarenhet av elektronikutveckling och vill fortsätta utvecklas inom området

 • Strukturerad i ditt arbete med hög fokus på detaljer

 • Har kunskaper inom digital och analog konstruktion

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

 • Är svensk medborgare

Meriterande om du har:

 • Har kännedom kring radiotrafik, t.ex. WiFi, Bluetooth och annan korthållskommunikation

 • Har erfarenhet om strömsnåla konstruktioner och batteriapplikationer

 • Har kunskap av FPGA design

 • Kunskaper inom programmering av inbyggda system

 • Har ett andra eller tredjespråk utöver svenska och engelska

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här .

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.