Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elektronikkonstruktör

Linköping, Sweden
Closing date: 4 February 2024

Vill du vara med på en förändringsresa i en växande organisation? Nu söker vi flera kompetenta medarbetare och vi riktar oss till både dig som är senior och junior inom elektronikkonstruktion. Varmt välkommen med din ansökan!

Din roll

Du kommer att jobba med elektronikutveckling på våra undervattensprodukter. Produkterna innehåller avancerad teknik och är i många fall marknadsledande inom sitt segment. Av naturliga skäl så ställs höga krav på produkten i olika avseenden, inte minst teknisk höjd, tillförlitlighet och livslängd. Arbetet bedrivs i projektform och du kommer tillsammans med dina kollegor att få eget ansvar för en del av produkten och arbetet. Oavsett var du står i din karriär så finns goda möjligheter för personlig utveckling.

Bland dina arbetsuppgifter finns

 • Elektronikkonstruktion

 • Systemarbete mot elektronik

 • Programmerbar logik, både elektronik och programmering

 • Schema och PCB layout

 • Kravhantering

 • Labbarbete, test och verifiering

Ditt arbete spänner över hela registret runt produktutveckling. Allt ifrån förstudier, offertarbete, utveckling och verifiering. Hos oss kommer du få arbeta med produkter från start till färdig produkt och testning. På sikt ser vi dig gärna i någon teknisk specialistroll runt elektronik. Det kan handla om produktexpert, expert på något verktyg eller tekniskt innehåll. 

Din profil

Vi söker dig som trivs med utmaningar och lockas av att arbeta i en utvecklande verksamhet. Du behöver vara flexibel och ha många bollar i luften.  Du är strukturerad, kommunikativ och trivs med att arbeta i grupp. För att trivas i rollen är du även praktiskt lagd och van vid att hantera labbarbete med oscilloskop, spektrum och logikanalysator.

Vi ser gärna att du har:

 • Högskoleingenjör eller civilingenjör inom elektronik, elektroteknik, elkraft, teknisk fysik, datateknik eller liknande utbildningsprofil

 • Erfarenhet av elektronik och produktutveckling

Det är även meriterande om du har tidigare kunskap inom:

 • Batterikunskap, BMS (Battery Management System)

 • Elektrisk framdrivning, elmotorer, motorstyrning

 • Kraftelektronik

 • FPGA, VHDL/Verilog

 • EMC

 • Lödning

 • Programmering

Hos oss arbetar vi med ambitionen av att vårt arbete skall göra skillnad och bidra till ett säkrare samhälle. För att trivas hos oss ser vi att du delar samma ambition! Placeringsort är Tannerfors, Linköping men resor till andra orter och anläggningar, både i Sverige och utomlands förekommer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.