Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Elschemakonstruktör Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 23 May 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker dig som vill bli en del av vårt fantastiska gäng som designar och ansvarar för systeminstallationen i våra flygande farkoster! Du kommer att tillhöra ett konstruktionsteam om 10 personer som arbetar med Saabs flygande produkter, såsom Gripen och T-7. Du erbjuds ett roligt och intressant jobb där du får vara med och designa elschemaunderlag för installationen av hela elsystemet i flygplan.

I rollen som elschemakonstruktör får du arbeta med stor frihet, där du själv ansvarar för hur du planerar och strukturerar ditt arbete. Här får du dessutom kliva in i en roll där du tillsammans med kollegor får driva förbättringar och utveckla vår metodik, samtidigt som du kommer skapa dig en bred produktkunskap och kommunicera med andra områden inom affärsenhet Gripen.

Som Elschemakonstruktör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

  • Design av system- och kopplingsscheman, huvudsakligen med verktyget Siemens Capital (tidigare Mentor Graphics).
  • Tätt samarbete med systemingenjörer och övriga konstruktionsområden för att integrera de olika delsystemen till ett komplett system.
  • Deltagande i studier för införande av ny funktionalitet i våra existerande produkter och nya koncept.
  • Support till produktion och våra kunder med operativa flygplan.

Din profil

Som person ser vi att du är engagerad och har ett intresse av produktutveckling. Du är van att samarbeta och upprätthålla en god relation med andra medarbetare, och du har även förmågan att kommunicera med såväl teammedlemmar som andra kollegor utanför din avdelning. Vi ser att du är systematisk och strukturerad i arbetet, men likväl öppen för att anpassa dig till nya förutsättningar och arbetssätt.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

  • Utbildning (t.ex. YH, Högskole- eller Civilingenjör) eller arbetslivserfarenhet inom el, kablage eller elektronik.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av CAD-system, företrädelsevis inom Siemens Capital (tidigare Mentor Graphics). Har du bakgrund inom eller intresse av flyg, ser vi även det som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

System Installation Design består av fyra sektioner, med totalt ca. 65 medarbetare. Vårt gemensamma ansvar är att utveckla och integrera samtliga funktioner våra produkter behöver för att vara ett stridsflygsystem i världsklass. Området ansvarar bland annat för elscheman, kablage och mekaniska artiklar och för att lyckas med detta behöver vi bred kompetens och ingenjörskonst.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här