Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Erfaren Cybersäkerhetsingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2023

Vi söker dig som vill jobba med IT-Säkerhetsfrågor som Systemingenjör i en bred flora av produkter. Tjänsten bjuder på stora utvecklingsmöjligheter tekniskt både för dig som person och för teknikområdet hos oss på Dynamics. Eftersom arbetet kommer att spänna över ett flertal olika projekt erbjuder det stora möjligheter att skapa ett brett kontaktnät med olika delar inom företaget och hos kunderna. Du har också stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter.

Din framtida utmaning

Som Cybersäkerhetsingenjör på Saab Dynamics kommer du att jobba med utveckling av avancerade försvarsprodukter, allt från missiler till fast installerade stora system. Din roll hos oss innebär dels att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på cyber- och informationssäkerhet, dels att delta i övrigt systemarbete, såsom att ta fram generiska plattformar som stöttar våra produkter. Detta gör du genom att driva de informationssäkerhetsrelaterade egenskaperna genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten.

Du skall ha en god förståelse för hur hela utvecklingskedjan, allt ifrån kundens krav, via verksamhets- och säkerhetsanalys, implementation, verifiering och driftsättning hanteras. Du ser det större sammanhanget där tekniken bara är en del i en komplex systemlösning för att säkerställa informationssäkerheten och där driftsättningen bara är en hållpunkt i systemets livscykel.

Du kommer att ansvara för cybersäkerheten hos produkterna i stora projekt, men också vara med och vidareutveckla Saab Dynamics informationssäkerhetsarbete och arbete med generiska cybersäkerhetsplattformar.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten. Du kommer att ha gränssnitt mot många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Det här är ett område under kraftig tillväxt, så du kommer ha goda möjligheter för att utforma dina arbetsuppgifter och påverka hur vi arbetar inom teknikområdet.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett flertal års erfarenhet av arbete med IT-säkerhet i komplexa produkter och de helhetssystem som de ingår i. Du har erfarenhet av att ha systemerat system av system med hjälp av en arkitektur, och vi tror att du har varit med tillräckligt länge för att ha en god känsla för när det är dags att ta nästa steg i utvecklingsprocessen. Du skall ha erfarenhet av att ha arbetet med och utifrån kvalitetsprocesser som reglerar arbetet. Du har erfarenhet av och är beredd att ta teknikledande roller.

Då du kommer att arbeta med egenskaper som för delar av organisationen är relativt okända och som ibland är en begränsande faktor för den övriga funktionaliteten är det viktigt att du har en kombination av stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor, samt ett brett tekniskt intresse.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Hos oss på Specialty Engineering and Verification inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt. Vi är en del av affärsområdet Dynamics som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.