Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Erfaren mekanikkonstruktör

Malmö, Sweden
Closing date: 30 August 2022

Vi letar nu efter drivna och erfarna mekanikkonstruktörer, gärna med erfarenhet av system, som vill arbeta med ubåten A26 på Saab Kockums Malmö och framtida projekt. Vi är en växande organisation och hoppas att du vill vara med och utveckla ubåtar i världsklass.

Din roll

Du kommer agera spindeln i nätet tillsammans med resten av teamet mot andra delar av organisationen. För att lyckas i rollen krävs det att du är duktig på att samarbeta och tar hjälp av andra på Kockums då vi arbetar mot samma mål. Arbetet är varierande och dagarna ser väldigt olika ut, vilket innebär att det ständigt blir nya uppgifter och utmaningar. En stor del av arbetet innebär lösningar inom svetsade och skruvade konstruktioner.

Din profil

Teamet består idag av ca 15 personer med olika bakgrunder och kompetenser och vi ser det som en viktig del att du fungerar med teamet. Vi utvecklas tillsammans och det är av vikt att du har en vilja att lära dig nytt, ta dig an nya utmaningar och utvecklas. Vi arbetar i team och det är mycket kontakt med andra delar av organisationen så du behöver ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du behöver därför vara bekväm att skapa dig ett eget nätverk. Vi ser även att det är betydande att du driver på och planerar ditt eget arbete, är självmotiverande och tar eget ansvar.

I rollen finns det möjlighet att växa genom att leda andra och dela med dig av dina erfarenheter och kunskap för att tillsammans bli bättre. Samtidigt bygga nära band med vår produktionsenhet i Karlskrona.

Vi är nu i en händelserik fas som innebär färdigställande av detaljkonstruktioner och ritningsunderlag. Vi konstruerar stora svetsade balk konstruktioner och skott men även mindre typ av svetsade/skruvade konstruktioner som durkar och luckor.

Utöver det ser vi också ett behov av att förstärka oss ur ett systemutvecklingsperspektiv för att möta  det kommande arbetet framöver. Här ser vi en fördel om du har erfarenhet dels av konstruktion men framförallt av systemarbete.

I rollen som Systemkonstruktör kommer du ha kontakt med kund och underleverantörer samt konstruktörer för att säkerställa att våra konstruktioner uppfyller våra krav. Utöver det kommer du att arbeta med kravnedbrytning, kravtolkning samt verifiering.

Vi söker dig som har en examen som civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande samt några års erfarenhet. Vi ser även att du har 3D-modelleringskunskaper i CAD-verktyg.

Det vi gör på SAAB är unikt och vi hoppas att du vill vara med på den utvecklande och roliga resan vi har framför oss.

Förresten! Du har väl inte missat att Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.