Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Erfaren mjukvaruutvecklare med passion för både system och mjukvara

Linköping, Sweden
Closing date: 23 May 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vill du arbeta i ett kompetent team och få vara med att utveckla spännande och viktiga produkter? Saab ligger i teknikutvecklingens framkant och här tar vi fram avancerade försvarssystem. Nu behöver vi utöka vårt team med dig som vill vara med och göra skillnad för vår gemensamma säkerhet genom att utveckla dagens och morgondagens stridsflyg.


Som system/mjukvaruingenjör hos oss finns det goda möjligheter att utvecklas både genom att fördjupa och bredda sig. Saab har ett brett kursutbud som omfattar allt från mjukvara/system, till direkt hårdvara och flygteknik, samt mjukare aspekter som t.ex. tekniskt ledarskap. Karriärmöjligheterna är goda och intern rörlighet uppmuntras. På Saab kan man jobba länge och fortsätta ha mycket varierande arbetsuppgifter.

Teamen är stabila och har gott ledarskap både tekniskt och från chefshåll. Kulturen genomsyras av ett seriöst, långsiktigt och förtroendebaserat arbetssätt och vi har mycket kul tillsammans tex med fika, teambuildingaktiviteter och AW.

Din profil

Vi söker dig som är erfaren inom system- och mjukvaruarbete. Här finns möjlighet att vara med i hela kedjan från kravformulering tillsammans med kund och piloter, till design och implementation. Systemarbetet syftar till att utveckla delsystem som bidrar till flygplanets taktiska förmåga, vilket görs i nära samarbete med angränsande team. Mjukvaruutvecklingen sker agilt i scrumteam. Vi använder huvudsakligen modern C++ (Gripen EF) eller Pascal (Gripen CD) men kunskaper i andra programspråk och verktyg är meriterande. Vi söker både dig som gillar att jobba med systemutveckling och dig som föredrar ren mjukvaruutveckling med moderna verktyg (som t.ex. CLion, git och tredjepartsprogramvara). Vi testflyger funktioner i simulatorer och riggar för att säkerställa att mjukvaran fungerar när flygplanet är redo att flyga och utföra uppdrag.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Våra sektioner är:

Sensorfusion och Taktisk Styrning Gripen E/F: Här fusionerar vi den tillgängliga informationen för att ge piloten en entydig och tillförlitlig lägesbild för taktisk användning.

Ruttplanering Gripen E/F:  Här bygger du systemet som hanterar uppdraget och som ger stöd till piloten för att utföra det på ett säkert och effektivt sätt.

Beslutsstöd Gripen C/D: Här fortsätter vi att utveckla Sensorfusion, Situationsanalys och sensorstyrning.


Kontaktinformation:

Erik Kindgren, områdeschef, 0734-374812

Lars Gustavsson, sektionschef E/F, 0734-185204

Anders Bodin, sektionschef C/D, 0734-183351
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.