Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Erfarna systemingenjörer till flygburna spaningsradarsystem

Göteborg, Sweden
Closing date: 30 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Du kommer att arbeta med integrations-, verifierings- och acceptansaktiviteter på högsta systemnivå av våra avancerade flygburna spaningsradarsystem Erieye™ (AEW&C). Vi söker just nu medarbetare till flera olika funktionsområden och roller. Sektionen behöver förstärka sina team inom verifiering av: datorplattform, operativsystem, taktisk datalänk och radar. Sektionen behöver även fler medarbetare till vårt serviceteam som arbetar med befintliga system, dels i Sverige och dels i kundland. Våra program och projekt sträcker sig från kortare uppgraderingsuppdrag till fleråriga utvecklingsprogram. Våra uppdrag innehåller allt från framtagande och genomförande av testfall, till deltagande i flygprov med tillhörande analyser och utvärderingar av mätmetoder och provresultat. Arbetet sker i tätt samarbete med övriga delar inom Saab. Efter leverans till kund tar serviceteamet över verifieringsuppdraget inom ramen för våra servicekontrakt.


Vår personal är indelade och arbetar inom olika funktionsområden, där vi just nu är i behov av personal inom flera funktionsområden. Vi ser mycket positivt på att vår personal på sikt utvecklas inom flera områden, där även den enskilde medarbetaren har möjlighet att påverka sin inriktning utifrån verksamhetens behov och dina förutsättningar.  


Din profil

Vi söker dig som är erfaren systemtestingenjör eller systemingenjör som arbetat med testning/verifiering och konstruktion av komplexa tekniska system. Du är också van vid att dokumentera och rapportera progress i arbetet. Vi ser att du är en stark problemlösare, noggrann men även en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi ser även att du har:

  • Relevant högskoleutbildning, med kunskap inom något av följande områden: programmering, testning, automattestning eller elektro

  • Kunskaper inom Linux

  • Saab intern kunskap i något del-system område

I rollen kommer både resor inrikes och utrikes med en varierande intensitet att förekomma, och därav måste du i någon form vara resbar. Vi ser även erfarenheter av en kundnära resande befattning med någon av Saabs radarprodukter samt erfarenheter av kundkontakter som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.