Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Field Service Engineer

Östersund, Sweden
Closing date: 29 March 2023
Vill du arbeta i en spännande och omväxlande internationell miljö? Nu söker vi en Serviceingenjör till vårt affärsområde Aeronautics.

Din roll

Som Serviceingenjör med inriktning elkraft inom området flygunderhållsutrustning så kommer du beroende av din bakgrund att jobba med några eller ett flertal av följande arbetsmoment:

 • Installation av ny utrustning hos våra kunder.
 • Underhåll av befintlig utrustning hos våra kunder.
 • Underhållsberedning och framtagning av föreskrifter.
 • Felsökning samt stöd till användare.
 • Utbildning av kunder och brukare.
 • Ledning av projekt och uppdrag. 
 • Tekniska utredningar och analyser.
 • Kravhantering och verifiering av kravuppfyllnad.
 • Framtagningar av tekniska lösningar för att möta kravspecifikationer, antingen med Saabresurser eller i samverkan med underleverantörer.

Vill du veta mer om hur det är att vara anställd? Läs vår People Philosophy.

Din profil

Vi söker dig med en teknisk bakgrund inom något av följande områden: elektronik, automation eller elinstallation där du även har erfarenhet av reparation och felsökning. PLC-kunskaper och erfarenhet från byggentreprenad är meriterande.

Du har idag en eftergymnasial teknisk utbildning, alternativt har du branschrelaterad arbetslivserfarenhet eller utbildningar erhållit motsvarande kunskaper.
Du är kundorienterad, analytisk och ha förmågan att driva arbetet framåt. Som
person som har lätt för att samarbeta i team och kommunicera med andra, samtidigt som du är självgående då rollen innebär självständiga uppgifter. Du har en stor flexibilitet och tycker det är intressant med varierande arbetsuppgifter samt gillar att strukturera arbetet, analysera och lösa problem.

 • Vi vill att du har några års arbetslivserfarenhet men det är en fördel om du har längre erfarenhet.
 • Tidigare arbete utomlands eller arbete med utländska kunder och leverantörer är också meriterande.
 • Du har minst en gymnasial utbildning inom teknik alternativt att motsvarande kunskapsnivå erhållits via branschrelaterad arbetslivserfarenhet eller motsvarande utbildningar.
 • Dina kunskaper i både svenska och engelska är goda i både tal och skrift.
 • Du är van att arbeta i Word och Outlook, det är meriterande om du även har vana av att arbeta med Excel och Power Point.
 • Tjänsten innebär en stor del resor nationellt och internationellt
 • B-körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Avdelningen Ground Support Equipment har verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Denna tjänst utgår från Östersund men möjlighet finns också till att arbeta från Saabs nyrenoverade kontor i Åre. Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra uppdrag består av att ombesörja att underhållssystemen försörjs med rätt underhållsutrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.

Sektionen Ground Support består av ca 35 personer och är indelade på tre team beroende på produktområde. Team ström- och luftförsörjning ansvarar för aggregat och fasta installationer i byggnader mm för strömförsörjning, kylluftsförsörjning och torrluftsförsörjning av flygfarkoster. Arbetet bedrivs både enskilt och i grupp.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.