Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Field Service Technician / Engineer

Arboga, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Vi söker nu flygplatstekniker till Saab i Arboga eller Sundsvall. Vi vet att vi skapar mening och trygghet för hela transportsektorn, vill du vara med och bidra? Tjänsten innefattar att ansvara för tillsynen som säkerställer flygsäkerhet för de system som är en del av svenska flygplatsers infrastruktur.

Din roll

För att få utföra denna roll krävs det att du blir certifierad och bemyndigad. Certifieringen benämns ATSEP (Air Traffic Safety Electronics Personnel) och är en process där man går teorikurser, upplärning genom att gå bredvid en instruktör och till slut bli utcheckad och bemyndigad för respektive delsystem.

Du kommer i rollen som ATSEP vara ansvarig, tillsammans med våra uppdragsledare, för att driva och säkerställa att flygplatsernas system uppfyller gällande regelkrav och teknisk stabilitet.

De tekniska systemen består till stor del av radio-, navigations- och meteorologisystem som är placerade hos våra kunder flygplatserna.

Du kommer att vara en del av vårt tekniska team som driver och förvaltar de kunder vi har idag. Som ATSEP kommer din roll att inte bara vara inriktad på nuvarande system utan vara med i den ständiga utveckling som sker tillsammans med våra kunder och underleverantörer. En spännande framtid.

Tjänsten innebär cirka två veckors resdagar per månad.

Din profil

Tjänsten innebär en hel del teknikuppföljning och samordning. Händelseuppföljning, felsökning och dagligt underhåll är de primära uppgifterna. Har du inte rätt teknisk bakgrund kommer vi säkerställa att du får rätt kunskap genom både interna och externa utbildningar. Dock är en grundkunskap i teknik nödvändig samt förmågan att tolka teknisk dokumentation avgörande för att lyckas i rollen. Har du även el-/elektrikerkunskap, är det meriterande.

Eftersom tjänsten innebär kundkontakt och samtidigt många kontakter internt inom Saab, söker vi dig som är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Inom arbete med flygsäkerhetsystem är det viktigt att kunna utföra riskbedömningar varför du bör ha god analytisk förmåga och problemfritt kunna framföra strukturerade bedömningar.

Erfarenhet av flygplatssystem, radio, IT/nätverksteknik och Transportstyrelsens regelverk för flygplatser är också meriterande.

Du har goda kunskaper i engelska och svenska såväl muntligt som skriftligt, är noggrann och systematiskt lagd.

B-körkort krävs.

Klätterbehörighet för mast och Arbete på tak behörighet, är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Inom sektionen Airport Technology erbjuder vi tjänster riktade mot flygplatser. Vi är idag 10 kvalificerade medarbetare som har de rätta bemyndiganden som krävs för att leverera flygsäkerhetshöjande lösningar till flygplatser i Sverige. Vi jobbar både civilt och militärt och har ett brett kundunderlag, med flygplatser ifrån norr till söder.

Du kommer arbeta tillsammans med erfarna systemförvaltare och flygplatstekniker där upplärningen till stor del består av samverkan. Du får inledningsvis en dedikerad mentor där vi tillsammans tar fram en utvecklingsplan så att vi kan nå våra mål tillsammans.

Du kommer vara en viktig del av att skapa trygghet och säkerställa att svenska flygplatser har den högsta flygsäkerheten. En vision som vi är stolta över – It’s a human right to feel safe.
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.