Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Flygprovingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
2 June 2022
Apply for this job!

Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker flygprovingenjörer som vill vara med och prova ut Gripen och dess taktiska förmåga!

Vad du blir en del av

Utprovningen av Gripen och dess taktiska förmåga är vårt uppdrag och vi behöver bli fler!

Du kommer bli del i ett av de team som arbetar med flygutprovning av de taktiska systemen som t.ex. radar, electronic warefare eller funktion för situationsanalys och multi-sensorstyrning, alla mycket centrala delar i det taktiska systemet. Arbetet genomförs i första hand i Linköping men ibland även i kampanjform på andra platser i Sverige, på vår provplats i Brasilien eller där vi har kunder eller leverantörer.

För att bedriva utprovningsverksamheten har vi ett nära samarbete med utvecklingsavdelningen, övriga områden inom flygprovverksamheten samt leverantörer och kunder. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Vår provverksamhet ökar i omfattning de närmaste åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av nästa generation Gripen!

Din framtida utmaning

Arbetet som flygprovingenjör för taktiska system innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du får bland annat arbeta med ta fram provmetodik, förbereda och leda prov samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och flygplan i nära samarbete med framförallt systemutvecklare, piloter och kunder.

Arbetet sker i team och du har då en sammanhållande och drivande roll för genomförandet av proven. Det finns även möjlighet att arbeta kortare eller längre tid utomlands då vi har uppdrag som innefattar internationellt samarbete.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter eftersom vår verksamhet hanterar modern teknik som ständigt utvecklas. Det innebär också att det kommer att ställas krav på dig som medarbetare att kontinuerligt arbeta med din personliga utveckling.

Den du är idag

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är flexibel, tycker om variation i dina arbetsuppgifter och tycker om att arbeta i team och lösa uppgifter tillsammans med andra.

Du har ett genuint tekniskt intresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga för spårbarhetens skull.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Lämplig bakgrund är högskoleingenjörs- eller civilingenjörsutbildning. Tidigare erfarenhet från arbete med flygande materiel gärna inom taktiska system är en merit, men inget krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut så skicka in din ansökan redan idag.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle