Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Flygprovingenjör taktiska system och integration

Location
Linköping, Sweden
Closing date
30 January 2022
Apply for this job!

Saabs provverksamhet ökar i omfattning de närmsta åren och nu söker vi nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av Gripen!


Din framtida utmaning

Arbetet som flygprovingenjör innebär en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete. Du får bland annat ta fram provmetodik och provprogram, förbereda och leda prov i olika provstationer samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och flygplan.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter eftersom vår verksamhet hanterar modern teknik som ständigt utvecklas. Rollen som flygprovingenjör innefattar ett utbildningsprogram som kommer ge dig en kontinuerlig möjlighet till fortsatt utveckling. Det kan även finnas möjlighet att arbeta kortare eller längre tider utomlands då flera projekt innefattar internationellt samarbete.


Den du är idag

Du är en nyfiken, positiv person med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är flexibel och tycker om variation i dina arbetsuppgifter. Du har ett genuint teknikintresse och uppskattar ordning och reda, vilket behövs eftersom allt arbete dokumenteras noga.

Din bakgrund bör vara civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av provning eller systemutveckling är meriterande, men stor vikt kommer även att läggas på dina personliga egenskaper.

Dokumentation sker till övervägande delen på engelska och därför är goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på engelska nödvändigt.

Vi har flera lediga tjänster och söker både dig som är pådrivande och resultatorienterad och dig som gillar beräkningar och analys.

Eftersom vi inom området har både teknisk bredd och djup finns goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter, personlig utveckling och karriärmöjligheter inom företaget.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av ett team som arbetar med provning av sensorer, vapen och avionik. Vi är idag sex sektioner med totalt ca 65 medarbetare inom området Taktiska System och Integration.

Området Taktiska System och Integration, en del av avdelningen Flygprov och Verifiering, ansvarar för provning inom ett brett spektrum av teknikområden så som avionik- och mjukvaruintegration, radar och elektrooptiska sensorer, cockpit och displaysystem (HMI), navigering, kommunikationssystem, telekrig/egenskydd (EW), spaning, vapenintegration, träningssystem och stödsystem.

Vi har ett nära samarbete med utvecklingsavdelningen, övriga områden inom flygprovavdelningen samt leverantörer och kunder. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.
Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.
Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.
Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA


Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.