Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Förvandla din passion för system till verklighet – bli en del av oss!

Linköping, Sweden
Closing date: 7 July 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som ingenjör på Saab kommer du och ditt team vara involverade under hela produktens livscykel och vara en viktig pusselbit i vår resa mot nästa generations försvarssystem.

Som systemingenjör har du en central roll i våra projekt, där du bidrar med ett helhetsperspektiv och får möjlighet att analysera och förstå kundens behov, kravhantera samt dokumentera tekniska specifikationer för att vägleda utvecklingsprocessen. Andra uppdrag inkluderar att ha tekniskt ansvar och vara ägare för ett system, samt analysera funktioner och prestanda. Du kommer att vara en viktig länk mellan kunder och utvecklare, och se till att systemet uppfyller höga kvalitetsstandarder.

Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda. Till din hjälp har vi uppstyrda processer och metodbeskrivningar i våra interna databaser.

Din profil

För att trivas på Saab tror du på en kultur av nyfikenhet, tillit och lagarbete. Det spelar ingen roll om du är i början av din karriär eller är expert inom ditt område, det viktigaste är att du delar vår passion för utveckling och ny spännande teknik!

Som en del av vårt team kommer du att få möjlighet att arbeta med de senaste verktygen och teknologierna inom branschen. Vi ser att du har en stark teknisk nyfikenhet och ett öga för detaljer. Vi tror att du stimuleras av att förstå tekniskt komplexa lösningar, samtidigt som du trivs med den sociala kontakten. Vi söker dig med kunskap och erfarenhet inom bland annat verktyg som; SysML, Fortun, C, C++ och Python. Även erfarenhet och kunskap inom algoritmutveckling, produktutveckling och teknisk dokumentation är fördelaktigt. Våra team är mångsidiga och vi tror på att olika perspektiv och erfarenheter kan bidra till att skapa ännu bättre lösningar. Så oavsett tidigare erfarenhet och arbetsbakgrund är du mer än välkommen att vara med och forma framtidens teknologi.

På vårt kontor i Linköping erbjuder vi en bred variation av spännande roller inom system. Oavsett om du är systemingenjör/ledare, systemarkitekt, beräkningsingenjör, systemutvecklare eller systemsäkerhetsingenjör, finns det möjligheter för dig att växa och utvecklas tillsammans med oss! 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Det du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här