Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

FPGA utvecklare

Linköping, Sweden
Closing date: 1 September 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi har flera nya projekt och behöver förstärka vårt team av FPGA utvecklare. Som FPGA utvecklare jobbar du väldigt nära system, signalbehandling och elektronikutvecklare. Vi använder FPGA:er i många produkter och arbetsuppgifterna och arbetsbelastningen följer projekten och produkternas livscykel. Du kommer att jobba i alla delar av projekten från kravställning via implementation, simulering och testning. I perioder så kommer du troligtvis att hoppa in som elektronikingenjör också och deltaga i alla arbetsuppgifter som finns runt produktutveckling och industrialisering i allmänhet av elektronikprodukter.

Du kommer också att deltaga i företagets arbete med verktygsmiljön för FPGA utveckling. Det handlar om hela kedjan från verktygsval, underhåll, förvaltning och licenshantering. Arbetsuppgifterna innefattar att hjälpa medarbetare att installera och använda verktygen på rätt sätt enligt våra processer. Det ingår även att stötta arbetet med våra utvecklingsprocesser, metodik och mallar kring FPGA.

Andra arbetsuppgifter är att arbeta med simulering av FPGA koden i våra applikationer. Vi använder moderna simuleringsverktyg som stöd till utvecklingsarbetet.

Din profil

Vi tror att du är eller har:

  • Civilingenjör eller högskoleingenjör inom mjukvara, elektronik, elektroteknik, teknisk fysik eller liknande utbildningsprofil

  • Erfarenhet av programmerbara grindmatriser, FPGA, PLD

  • Erfarenhet av VHDL eller Verilog

  • Kunskap kring elektronikkonstruktion

  • Kommunikativ och har lätt för att jobba i grupp

  • En ambition att ditt arbete skall göra skillnad och bidraga till ett säkrare samhälle

Meriterande erfarenheter och kunskaper:

  • Erfarenhet av avancerad signalbehandling

  • Erfarenhet av hårdvaru (FPGA) accelererad mjukvara

  • Erfarenhet av programmering

  • Erfarenhet av avancerad signalbehandling

Placeringsort är Tannerfors, Linköping men resor till andra orter och anläggningar, både i Sverige och utomlands förekommer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!