Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

GIS ingenjör / Geodataproducent

Linköping, Sweden
Closing date: 5 February 2023

Vi vill nu förstärka upp vårt geodataproduktionsteam inom delprojektet Geodata för Gripen C/D och E.

Din framtida utmaning

Delprojektet Geodata arbetar i ett egenutvecklat verktyg baserat på ArcMap i Esri ArcGIS Desktop-sviten, för att behandla, kvalitetssäkra och producera Geodata till Gripen samt dess stöd- och träningssystem. I rollen som geodataproducent finns möjlighet till en stor variation av GIS-relaterade uppgifter;

  • Bygga 3D-omvärldar som används i simulatorer för Gripen. Här ingår även möjlighet att ta fram och anpassa 3D-modeller.
  • Ta fram dataset som används i pilotens planerings- och träningssystem. Där ingår produktioner som baseras på olika typer av geodata:
    • Höjddata
    • Vektordata
    • Navigationsdata
    • Data relaterad till flygplans- och planeringskarta

Geodataproduktionsteamet jobbar tätt ihop med utvecklingsteamet, därför finns det möjlighet att vara delaktig i utvecklingsarbetet genom utprovning av nyutvecklad funktionalitet.

I rollen som geodataproducent finns med andra ord en stor möjlighet till att anpassa dagarna med varierade arbetsuppgifter. Vid intresse, finns även en stor möjlighet till utlandsresor i tjänsten i framtiden.

Den du är idag

För att ha goda förutsättningar för rollen som GIS-ingenjör söker vi dig som är strukturerad, kreativ och en vilja att lära. Du trivs med ett varierat arbete med många kontaktytor och har en förmåga att kunna verka effektivt i en miljö med många intressenter genom att ha ett gott ordningssinne.

Följande är meriterande:

-  Erfaren GIS-ingenjör / lantmätare med drivande och självgående egenskaper

-  Erfarenhet inom Esri ArcGIS Desktop (ArcMap eller ArcGIS Pro)

-  Erfarenhet av mjukvaruutveckling, kravarbete och systemdesign

-  Kännedom om Gripens stöd- och träningssystem är en fördel men inget krav

-  Intresse kring 3D-modellering (exempelvis Autodesk Maya och Presagis Creator)

-  Kunskap inom AIP, luftfartspublikationer

Ta en titt på när en av medarbetarna inom sektionen berättar om arbetet:

https://www.youtube.com/watch?v=vJJphlYHNhI

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.