Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
human-resources.jpg

HR Business Partner

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Vi letar efter en ny kollega som kan bidra med energi och nya perspektiv till vårt team. Som HR Business Partner kommer du att spela en viktig roll i att hantera personalrelaterade frågor och att stödja våra chefer.

Din roll

Du kommer att ingå i ett HR-team bestående av åtta HR Business Partners, som jobbar nära sina respektive verksamheter, men som också samarbetar i diverse frågor och stöttar varandra i vardagen.

Du kommer också att ingå i minst en av våra ledningsgrupper och arbeta med strategiska och taktiska frågor, samt driva personalprocesserna i ”din” del av organisationen. Det kan handla om arbetsmiljö, lönesättning, facklig samverkan, ledarskapsutveckling och allt möjligt som gör att vi skapar en arbetsplats där medarbetare trivs, utvecklas och känner ett engagemang för våra leveranser.

Vi är just nu i en expansiv fas med stort fokus på Employer Branding och strategisk kompetensförsörjning, där HR har en viktig roll.

Din profil

Du har personalvetarutbildning eller motsvarande.  Vi räknar inte med att du har svar på alla HR-frågor, men du behöver vara nyfiken och redo att ta dig an nya utmaningar.  Du trivs med att arbeta operativt, vara nära verksamheten och våra chefer, och du lägger själv upp din tid utifrån organisationens behov. Då vi finns på flera orter i Sverige behöver du vara öppen för en del resande.

  • Du har minst ett par års erfarenhet av HR-arbete i en större organisation
  • Du har lätt för att nätverka och bygga förtroendefulla relationer
  • Du hanterar att din arbetsdag inte alltid blir som du tänkt dig
  • Du talar och skriver svenska och engelska med lätthet

Vi arbetar med Workday som HR-system och det är positivt om du har erfarenhet av det. I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här. Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tycker du att det här låter som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan! 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.