Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Hydraulmekaniker

Karlskrona, Sweden
Closing date: 29 August 2024

Hydraulmekaniker med finmekaniska kunskaper

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som hydraulmekaniker på Saab kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot underhåll och driftsättning av hydrauliska installationer inom nybyggnad, ombyggnad på ytfartyg och ubåtar. Som hydraulmekaniker kommer du exempelvis att arbeta inom hydaulikområdena ventiler, pumpar och täthetskontroll. Detta gör att jobbet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

Din profil

Att arbeta i vår produktion ställer krav på dig som medarbetare. Den utmanande arbetsplatsytan ombord gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt. Därför bör du ha en god förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamraters arbete. Som hydraulmekaniker är det viktigt att du som medarbetare är mycket noggrann och att du drivs av att vilja utvecklas.

För att lyckas hos oss ser vi att du har en gymnasieutbildning inom verkstadsteknik eller motsvarande, kunskap inom ritnings- och schemaläsning samt god materialkännedom. Det är meriterande om du har arbetat med större komplexa hydraulsystem.

Du skall ha en god grundläggande datorvana och intresse för att lära dig de system som används inom SAAB, avseende rapportskrivning, tidredovisning, Microsoft Office.

Tjänsten omfattas av försvarssekretess. Resor både inrikes/ utrikes kan förekomma. Arbetstiderna är dagtid, skift kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

 Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.