Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IFS Area Super User

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 8 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.
 

Din roll

Vi letar efter dig som vill vara med i Saabs tillväxtresa och ta fram morgondagens systemlösningar! Som IFS Area Super User kommer du att fokusera på verksamhetens utmaningar, möjligheter och behov. Rollen går ut på att stötta med att konceptualisera och formulera insikter, och att nå konsensus med relevanta intressenter om vad som behöver göras och hur vägen dit ser ut.

Du blir en del av ett team som arbetar med förvaltning och utveckling av IFS Surf. Teamet hanterar verksamhetsutveckling, förvaltning och avancerad problemlösning. Vi följer IFS kadens med uppdateringar i våra installationer och kommer att arbeta aktivt med att föra ut nya förmågor i systemet till verksamheten.

Du kommer att arbeta inom sektionen Production inom Surveillance som tillhör avdelningen Fighter Core Capabilities. Produktionen består av cirka 300 personer som dagligen arbetar i IFS Surf.

Din profil

För att passa i rollen tror vi att du har erfarenhet av ett eller flera områden inom IFS Applications. I det här fallet letar vi efter kunskaper inom Manufacturing och/eller Supply Chain i IFS.  Du har ett genuint intresse för IFS som systemlösning och för att utveckla en verksamhet med hjälp av den. Beroende på de kunskaper och erfarenheter du tar med dig är det möjligt att få både en junior eller senior roll i vårt team.


Du tycker om att använda din analytiska förmåga och tänker innovativt för att hitta lösningar på utmaningar och problem som uppstår. Du kan analysera en kravbild men också ha modet att ifrågasätta och komma med förbättringsförslag. Du övervakar och monitorerar masterdata för att skapa bästa förutsättningar för verksamheten.

Du är en team-player som trivs att arbeta tillsammans med andra men även självständigt. Som person är du driven, engagerad och resultatinriktad.


För rollen ser vi gärna att du har:

  • Systemvetar/civilingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet
  • Kunskaper i IFS Surf inom Manufacturing och/eller Supply Chain
  • Arbetat med verksamhetsutveckling kopplat till affärssystem
  • Erfarenhet av arbete i komplexa verksamheter
  • Mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Erfarenhet som projekt- eller delprojektledare är meriterande.

Tjänsten är placerad i Järfälla.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att urvalsarbetet i rekryteringsprocessen kommer att påbörjas i augusti månad, men vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt!