Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

ILS-ingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 16 April 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Du kommer att arbeta med ILS (Integrated Logistics Support) inom Speciality Engineering på Underwater Systems i Linköping. Underwater Systems erbjuder bland annat understödsvapen, torpeder och obemannade undervattensfarkoster för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

I rollen som underhållsingenjör skapar du underhållsberedningar av system som används av försvarsmakter och civila kunder världen över. Du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av system och skapa något som man kan känna sig stolt över. Dina blivande kollegor har en mycket varierande bredd av kompetenser och bakgrunder.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga discipliner på företaget. Du kommer även att arbeta med verksamhetsutveckling för att ständigt förbättra våra processer och metoder. Du kan också komma att ha en teamledande funktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar analysarbete inom följande områden:

 • Maintainability
 • Supportability
 • Maintenance
 • Life Cycle Cost/Life Support Cost (LCC/LSC)

Din profil

Du är analytisk och har en god förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv samt en vilja att förstå kundens behov och perspektiv. Du vill kontinuerligt utvecklas och fördjupa dig inom området samt produkterna som du kommer i kontakt med.

Krav för tjänsten:

 • Teknisk utbildning med som lägst kandidatexamen eller motsvarande
 • God förmåga att uttrycka dig skriftligt och verbalt på svenska och engelska.
 • Arbetslivserfarenhet inom ILS eller närliggande områden (t.ex. RAMS)
   

Meriterande för tjänsten:

 • Erfarenhet av ansvar för tekniskt/tekniska system
 • Erfarenhet av projektledning
 • Förståelse från Försvarsmaktens organisation och system
 • Kunskap inom paketering och märkning
 • Erfarenhet av analysarbete inom något eller flera av följande områden: Availability, Reliability, Testability, Usability

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan redan idag!