Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
administration.jpg

Informationssäkerhetsspecialist till Saab Aeronautics

Linköping, Sweden
Closing date: 15 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som informationssäkerhetsspecialist på Saab kommer du att arbeta i en internationell miljö där avancerade säkerhetshot är en del av den dagliga verksamheten, vid sidan av komplexa IT-miljöer och projekt med hög affärspåverkan. Vi söker nu fler personer som vill vara en del av vårt team.

I rollen som informationssäkerhetsspecialist kommer du att ansvara för att analysera och stödja verksamheten med riskbedömningar och riskreducering. Du kommer även att stödja vår verksamhet med att identifiera och förebygga säkerhetshot, hantera externa och interna säkerhetskrav och vara en nyckelspelare i att hantera incidenter och öka säkerhetsmedvetandet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Informationssäkerhetshantering
 • Riskhantering
 • Incident- och krishantering, inklusive incidentutredningar.
 • Säkerhetsackreditering
 • Efterlevnadskontroll
 • Undervisning, utbildning och presentationer
 • Kommunikationssäkerhetshantering

Placeringsort för denna roll är i Linköping eller Arboga. Vid intresse och behov kan det även finnas möjlighet att besöka andra Saab sajter, såväl nationellt som internationellt.

Din profil

Vi söker just nu både juniora och seniora profiler, det är dina personliga egenskaper som har störst betydelse. Det är av största vikt att du är pålitlig med stark etik, hög personlig integritet och förstår behovet av säkerhet i en affärsdriven miljö. Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhet, säker IT-infrastruktur, riskhantering, kommunikationssäkerhet eller liknande. God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift, är ett krav.

Meriterande för tjänsten:

 • Certifiering inom området informationssäkerhet såsom CISM eller CISSP.
 • Erfarenhet av arbete med svensk skyddssäkerhet.
 • Erfarenhet från informationssäkerhetsstandarder som ISO 27001 eller NIST 800-171.
 • Erfarenhet från arbete för myndigheter eller i ett globalt företag inklusive förståelse för informationssäkerhetsrelaterade frågor i affärsprocessen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du kommer att vara en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!