Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör flygprestanda

Linköping, Sweden
Closing date: 8 June 2023

Teknikområdet flygprestanda fokuserar på flygplanets basala förmågor som att t.ex. starta, landa och accelerera. Här jobbar man tillsammans med flera discipliner för att utvärdera dessa förmågor, ofta kombinerade till ett helt uppdrag.

Önskar du att jobba med flygplanet i sin helhet? På prestanda söker vi en ny kollega som vill jobba tekniskt men ha en stark koppling till hur flygplanet används av kunderna.


Din roll

På prestanda arbetar en liten grupp ingenjörer tätt tillsammans med andra discipliner. Vi ansvarar för utvecklingen av flygprestandamodeller som vi genom vårt egna simuleringsverktyg använder för att ta fram underlag för bl.a. flygmanualen, stötta marknadsarbetet och diverse delprojekt.


Arbetsuppgifterna är varierande där du får jobba i allt från tidiga konceptfaser till slutleverans och vidmakthållande av färdig produkt. Du kommer få genomföra simuleringar, utvärdera flygplanets prestanda och validera kvalitén på resultatet genom flygprovsdata. Resultatet av dina beräkningar är av stort intresse för nuvarande och framtida kunder, så du kommer ha flera interna och externa kontakter. Då vi utvecklar våra egna verktyg kommer du även att få utföra viss programmering.


Prestanda är ett litet team på sektionen flygmekanik och prestanda varför du även kommer ha möjligheten att utveckla sektionens egen flygmekaniska skrivbordssimulator ARES som används under hela flygplanets livscykel, från de första servettskisserna till flygsystemets avvecklande.


Din profil

Vi söker dig som är nyfiken och intresserad av att förstå hur helheten hänger ihop. Som person är du analytisk och noggrann. Du behöver vara van vid att arbeta självständigt och att ta egna initiativ samt ha god förmåga att samarbeta med andra människor.


Din bakgrund är civilingenjör inom farkostteknik, maskinteknik, teknisk fysik eller liknande. Du kan vara nyexaminerad eller ha flera års erfarenhet. Erfarenhet inom flygindustrin eller av modellarbete är meriterande. Vidare bör du tycka om att söka nya lösningar för att driva metodikutvecklingen framåt.


Då det är viktigt att undvika missförstånd och de flesta diskussioner sker på svenska är goda kunskaper i svenska språket önskvärt. Engelska används för all dokumentation samt i en del samarbetsprojekt, så du behöver behärska engelska i både tal och skrift.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
 

På vår sektion kommer du bli en del av en erfaren grupp av människor av olika ålder och med ett gemensamt intresse för flyg. Vi erbjuder både flygtekniskt specifika kurser och mer allmänt hållna kurser till stöd för en långsiktig kompetensutveckling.


Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.
 

Som kollega hos oss får du:

  • Roliga och utmanande arbetsuppgifter som ligger i teknikens framkant. Vi har möjligheter att anpassa tjänsten beroende på dina styrkor och intresseområden.

  • En individuell utvecklingsplan. På Saab har du stora möjligheter att utvecklas via ett tekniskt spår eller ett ledarskapsspår. Vi erbjuder även ett stort kursutbud för personligt kompetensutveckling.

  • Beroende på projekt kan det finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

  • En sund inställning som värdesätter balansen mellan arbete och fritid.

  • Förmåner så som arbetstidsförkortning och flextid, vilket möjliggör flexibla arbetstider.  

  • Andra löneförmåner, till exempel friskvårdskonto och möjlighet till privatleasing av bil eller Saab aktiesparprogram. Vi erbjuder även gratis träning, på ett gym precis utanför grindarna, för den som tycker om att träna.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.