Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör flygunderhållsutrustning

Östersund, Sweden
Closing date: 4 April 2023

Vill du arbeta i en spännande och omväxlande miljö? Nu söker vi en ingenjör till vårt affärsområde Aeronautics på SAAB i Östersund.

Vad erbjuder vi?

Vi på SAAB i Östersund erbjuder (förutom) flextid, friskvårdsbidrag och ett spännande jobb med mycket eget ansvar även möjlighet till ett flexibelt arbete som förenklar livspusslet för dig som vill spendera mer tid med familj och med fritidsaktiviteter. Vi tycker att det är viktigt med balansen mellan jobb och fritid och är mån om att våra anställda mår bra. Du kommer bli del av ett glatt och härligt gäng med blandad erfarenhet av flygmekaniker, ingenjörer och administratörer. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vart finns vi?

Östersund är den största staden i Jämtlands län, här finns närhet till skog, sjö och fjällmiljö som är den största anledningen till att folk vill bo i Östersund. Åre ligger endast 1,5 timme bort med Sveriges största skidort, där har vi även har ett satellitkontor för anställda som valt att bo där.

Din roll

Som ingenjör inom området mekanisk flygunderhållsutrustning kommer du att jobba med något av följande materielområden, mobila underhållsplatser (DAM), hydraulik/oljeutrustningar, gasförsörjning eller lyftutrustningar.

Arbetsmomenten kommer att bestå av följande:                                                                                                                             

  • Utföra tekniska utredningar och analyser
  • Arbeta med kravhantering och verifiering av kravuppfyllnad (gäller både under utveckling och efter installation)
  • Framtagningar av tekniska lösningar för att möta kravspecifikationer (produktutveckling), antingen med Saabresurser eller i samverkan med underleverantörer
  • Underhållsberedning och framtagning av föreskrifter som beskriver vilket underhåll/handhavande utrustningen kräver
  • Felsökning samt stöd till användare efter installation och driftsättning
  • Utbildning av kunder och brukare inom både handhavande, felsökning och underhåll
  • Ledning av projekt och enskilda uppdrag 

Din profil

Du är en person som har lätt för att samarbeta i team och att kommunicera med andra, samtidigt som du är självgående då rollen innebär självständiga uppgifter. Du har en stor flexibilitet och tycker det är intressant med varierande arbetsuppgifter samt gillar att strukturera arbetet, analysera och lösa problem.

Krav:

  • Att dina kunskaper i både svenska och engelska är goda i både tal och skrift.
  • B-körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vilka är vi?

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Avdelningen Ground Support Equipment har verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra uppdrag består av att ombesörja att underhållssystemen försörjs med rätt underhållsutrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.

Sektionen Ground Support består av ca 30 personer och är indelade på tre team beroende på produktområde. Team mekanisk underhållsutrustning ansvarar för områdena mekanisk underhållsutrustning, mobila underhållsplatser samt utrustning för hantering och försörjning av drivmedel. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen in med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.