Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör inom Verifiering och Acceptans för marina projekt

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 3 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Saab står inför en utmanande och spännande fas där du som Verifierings- och Acceptansingenjör kommer vara en viktig del inom projektgenomförande och utveckling av inköpta system från andra leverantörer. Som Verifierings- och Acceptansingenjör arbetar du nära Acceptansledaren och stöttar upp med arbetet inom verifiering och acceptans i våra marina kundprojekt.

Vi är nu i en spännande uppbyggnadsfas där vi bygger upp och utvecklar våra projekt. Vi är i behov av att både förstärka med erfarna Verifieringsingenjörer samt blivande Acceptansledare som delvis ansvarar för att tillsammans bygga upp och centralisera teamet inom verifiering och acceptans i våra marina kundprojekt. Som Verifierings- och Acceptansingenjör tänker vi att du har rollen som VA-ingenjör i projekten men du är samtidigt bekväm med att axla rollen som Acceptansledare vid behov och i framtiden.

Tjänsten är placerad i Järfälla, Stockholm. Tjänsteresor utomlands och inom Sverige kommer förekomma.
 

Din profil

Vi ser att du är civil – eller högskoleingenjör, systemingenjör eller har en för området annan relevant utbildning. Utbildning med inriktning testledning (ISTQB Advanced och foundation) samt inom kravhantering (REQB) är något vi gärna ser att du har, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har åtminstone 4 års arbetslivserfarenhet av verifiering och acceptans (både funktionell och icke-funktionell testning). Vi ser också att du har erfarenhet av testdesign och kravhantering, både statiska och dynamiska tekniker.

Vi kommer prioritera sökande som har erfarenhet av verifieringstester hos leverantör, acceptansarbete gentemot kund och utvärdering av resultat. Har du tidigare arbetat som systemingenjör ser vi det som meriterande. Du behöver ha erfarenhet av användning av olika projekt- och kravverktyg som Jira, DOORS eller motsvarande.

Som person har du lätt för att ta initiativ, du sätter höga mål för dig själv och har ett tydligt fokus på jobbet samtidigt som du är självgående i ditt arbetssätt. Du arbetar bra tillsammans med andra och du har goda ledarskapsförmågor där du coachar, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.

Du kommunicerar obehindrat i såväl tal som skrift på svenska samt engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om oss
Vår sektion tillhandahåller systemingenjörer på system av systemnivå och Verifiering och Acceptansingenjörer samt Integrationsledare för att kunna leverera våra marina projekt inom Naval Combat Systems. Inom sektionen kommer du att samarbeta med erfarna ingenjörer och proffs i en miljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar? Tveka då inte att söka till oss idag! Vi tillämpar löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Har du funderingar kring rollen är du varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Janne Vesanen (janne.vesanen@saabgroup.com)