Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör med ILS intresse

Linköping, Sweden
Closing date: 31 August 2023

Teknikintresserad och nyfiken på ILS Design (Integrated Logistics Support)? Då är detta något för dig!

Vi inom ILS Design jobbar kontinuerligt med att utveckla och förbättra nya produkter utifrån ett ILS perspektiv. Det gör vi genom att kontinuerligt arbeta med återmatning från kunder både utifrån förslag på förbättringar till utvärdering av driftdata för Gripen. Inom utveckling och design säkrar vi upp en hållbar underhållslösning för Gripen och andra produkter och stöttar underliggande system med metodik och arbetssätt. Vi ansvarar även för att digitalisera underhållsplanen för nya Gripen E/F med moderna verktyg bl a med 3D instruktioner som visas via ISG (Information System Gripen), en datorapplikation.

Din roll

Inom ILS Design jobbar vi med utveckling och design inom ILS, från analys till realisering av teknisk information, i nya digitaliseringsverktyg som 3DMI och 2D, samt utvecklar och förbättrar arbetssätt kontinuerligt. Detta ger dig en möjlighet att utvecklas på många olika områden som ingenjör. Vi ger dig också en möjlighet att skräddarsy din roll utifrån erfarenhet, kunskap och intresse. Du blir en del av ett härligt gäng, med lång och bred erfarenhet och kompetens, som stöttar och coachar i vardagen. 

Arbetsuppgifter:

 • Arbeta med tekniska och processrelaterade utredningar
 • Anpassa existerande arbetssätt så att det passar både Gripen C/D och E/F.
 • Bygga upp kompetens kring Gripen för att kunna driva egna driftutredningar med hjälp av teknisk expertis.
 • Arbeta i gränssnitt både internt med underliggande system/MG samt externt med operatör utifrån driftsäkerhets- och tillgänglighetsperspektiv.
 • Driva uppdrag/delprojekt internt inom sektionen för att säkerställa verksamhetens leveranser
 • Arbeta med konfigurations och ändringshantering med avseende på ILS aspekter
 • Arbeta med driftsåtermatning och servicebulletiner till kund
 • Beredningsarbete för instruktioner och beskrivningar i 3D och 2D

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av ILS och vill vara med på en spännande resa med att rusta oss för att slutföra utveckling och leverans av Gripen E/F, hantera feedback från drift för Gripen, både C/D och E/F, samt utveckling av framtida produkter.

 • Antingen är du gymnasie- eller högskoleingenjör och/eller har några års erfarenhet från utvecklingsarbete men även delprojektledning. Mycket positivt om du även har utbildning/erfarenhet från att jobba med tekniska publikationer.
 • Du kan vara både junior och senior.
 • Du är analytisk, kan ta ställning till teknik och kostnad och du skapar dig lätt en helhetssyn.
 • Du är utåtriktad och kommunikativ då rollen innebär mycket kontakter både internt och externt.
 • Du är drivande, tar ett stort eget ansvar, gillar ordning och reda och du är nyfiken!
 • Vår dokumentation är huvudsakligen på engelska så du behöver behärska både det engelska och svenska språket i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Observera också att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sektionen ILS Design (Integrated Logistics Support) är en central funktion inom Gripen E/F som arbetar med Saab Aeronautics samtliga produkter, både militära och civila, som exempelvis Gripen, T-7 och obemannade farkoster.

Sektionen ansvarar för teknikområdena tillgänglighet, underhållsmässighet och teknikinformation samt har integrationsansvar för typrelaterade underhållsutrustningar och emballage. Sektionen är även sammanhållande för driftutvärdering av Gripen.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.