Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ingenjör med ILS intresse

Linköping, Sweden
Closing date: 21 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi inom ILS Design, MG15, jobbar kontinuerligt med att utveckla och förbättra nya produkter utifrån ett ILS perspektiv. Det gör vi genom att kontinuerligt arbeta med återmatning från kunder både utifrån förslag på förbättringar till utvärdering av driftdata. Inom utveckling och design säkrar MG15 upp en hållbar underhållslösning för Gripen och andra produkter och stöttar underliggande system med metodik och arbetssätt. MG15 ansvarar även för att digitalisera underhållsplanen för nya Gripen E/F med moderna verktyg bl a med 3D instruktioner.

Inom ILS Design, MG15, jobbar vi med utveckling och design inom ILS, från analys till realisering av teknisk information, i nya digitaliseringsverktyg som 3DMI och 2D, samt utvecklar och förbättrar arbetssätt kontinuerligt. Detta ger dig en möjlighet att utvecklas på många olika områden som ingenjör. Vi ger dig också en möjlighet att skräddarsy din roll utifrån erfarenhet, kunskap och intresse. Du blir en del av ett härligt gäng, med lång och bred erfarenhet och kompetens, som stöttar och coachar i vardagen. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

  • Arbeta med tekniska och processrelaterade systemarbete inom ILS samt utredningar
  • Bygga upp kompetens kring Gripen för att kunna driva egna driftutredningar med hjälp av teknisk expertis.
  • Arbeta i gränssnitt både internt med underliggande system samt externt med operatör utifrån driftsäkerhets- och tillgänglighetsperspektiv.
  • Arbeta med konfigurations och ändringshantering med avseende på ILS aspekter för både utveckling och drift.
  • Arbeta med driftsåtermatning och servicebulletiner till kund
  • Beredningsarbete för instruktioner och beskrivningar i 3D och 2D

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av ILS och vill vara med på en spännande resa med att rusta oss för att hantera feedback, slutföra utveckling och leverans av Gripen samt utveckla framtida produkter map ILS. Som person är du analytisk, kan ta ställning till teknik och kostnad och har förmåga att kunna skapa dig en helhetssyn över ditt arbete. Då rollen innebär mycket kontakter både internt och externt, ser vi med fördel om du är utåtriktad och kommunikativ. Vi ser även att du som person är strukturerad och ansvarstagande, och visar på ett stort intresse och nyfikenhet att lära dig något nytt.

  • Du är civil/högskoleingenjör alt. har några års erfarenhet från utvecklingsarbete eller beredning i 3D miljö
  • Vi söker både dig som är nyexaminerad till att du har flera års relevant arbetslivserfarenhet
  • Vår dokumentation är huvudsakligen på engelska så du behöver behärska både det engelska och svenska språket i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

MG15 är en central funktion inom Gripen E/F som arbetar med Saab Aeronautics samtliga produkter, både militära och civila, som exempelvis Gripen, T-7 och obemannade farkoster. MG15 ansvarar för teknikområdena tillgänglighet, underhållsmässighet och teknikinformation samt har integrationsansvar för typrelaterade underhållsutrustningar och emballage. MG15 är även sammanhållande för driftutvärdering av Gripen.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.