Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Inredningskonstruktör

Linköping, Sweden
Closing date: 21 April 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra!

Din roll

Som konstruktör och ATA-ansvarig på vår avdelning Structural Engineering för ATA 11&25 är du med och tar ansvara för att utveckla konstruktionslösningar och reparationsunderlag för våra produkter. Du kommer ha en central roll i att genomföra modifikationer av våra Special Mission Aircrafts, såväl som uppdatering av befintliga produkter. En stor del av arbetet består av val av komponenter, leverantörer och kravspecifikation/hantering. Som inredningskonstruktör hos oss arbetar du i nära samarbeta med flera avdelningar såsom Skrovkonstruktion, Systeminstallation, Inköp, Luftvärdighetskontor, Hållfasthet och Produktionsteknik. Tillsammans kommer ni att arbeta mot gemensamma mål och säkerställa att våra produkter når högsta standard.

Då vår designorganisation är relativt liten får du möjligheten att bredda dina arbetsuppgifter för att lösa gemensamma utmaningar inom gruppen eller sektionen men ditt huvudområde kommer ligga inom inredning och skrov. Du kommer efterhand bygga upp en bred kunskap inom området bli en av få på Saab med spetskunskap kring interiör. Förutom mycket internt samarbete kräver tjänsten också frekventa kontakter med kunder och leverantörer.

Din profil

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker efter dig som är en kommunikativ lagspelare med stort intresse för design och konstruktion. Uppgifterna har sällan en given lösning och du förväntas aktivt söka den kunskap och de kontakter inom och utom Saab som du behöver för att lösa dina uppgifter. Vi ser därav att du är en driven och nyfiken person, med förmåga att komma på nya kreativa lösningar.

Utöver ovanstående personliga egenskaper ser vi att du har:

  • Tidigare erfarenhet från antingen flygbranschen, konstruktionsarbete eller som systemingenjör.
  • Civil- eller högskoleutbildning inom relevant område
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift

Kunskap och tidigare erfarenhet av arbete i CATIA är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här