Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Integrated Product Support Engineer Missile Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 23 February 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker dig som vill skapa största möjliga tillgänglighet till lägsta möjliga livscykelkostnad för våra produkter. Du kommer att arbeta med Integrated Logistics/Integrated Product Support (ILS/IPS) inom systemutvecklingsavdelningen vid Saab Dynamics Missile Systems. Dynamics är ett affärsområde inom Saab som erbjuder understödsvapen, missiler, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

I arbetet kommer du bland annat att arbeta med Life Cycle Cost-analyser och Logistics Support Analysis samt med flera av de ingående elementen inom ILS. Arbete sker i nära samarbete med övriga discipliner på företaget. Du kommer även att arbeta med verksamhetsutveckling för att ständigt förbättra våra processer och metoder. Du kan också förväntas ha en teamledande funktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar analysarbete inom följande områden:

 • Maintainability
 • Supportability
 • Maintenance
 • Life Cycle Cost

Din profil

Du är analytisk och har en god förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv samt en vilja att förstå kundens behov och perspektiv. Du vill kontinuerligt utvecklas och fördjupa dig inom området och produkterna som du kommer i kontakt med.

Krav för tjänsten:

 • Teknisk utbildning med som lägst en kandidatexamen.
 • God förmåga att uttrycka dig skriftligt och verbalt på svenska och engelska.
   

Meriterande erfarenheter för tjänsten:

 • Arbete inom ILS eller närliggande områden (t.ex. RAMS)
 • Arbete med FMEA/FMECA
 • Ansvar för tekniska system inom Försvarsmakten
 • Analysarbete inom något eller flera av områdena availability, reliability, testability, usability

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Varmt välkommen med din ansökan!