Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT-arkitekt inom Identity and access management

Linköping, Sweden
Closing date: 21 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Vi söker nu dig med stort intresse för säkerhet och som vill göra skillnad. Som IT Arkitekt inom Identitet och access kommer du arbeta taktiskt med att hålla ihop, driva och utveckla våra tjänster inom området tillsammans med flertalet duktiga kollegor. Som IT Arkitekt ansvarar du för att IT-lösningar realiseras på ett korrekt sätt enligt regulatoriska krav, verksamhetens krav & behov samt i förhållande till andra IT-lösningar. Du säkerställer att de företagsövergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen och du gör medvetna val för att skapa maximalt värde till verksamheten. I rollen kommer fokus vara på identitetssäkerhet/cybersäkerhet, behörighetskontroll och livscykelhantering

Exempel på uppgifter kommer att vara:

 • Analysera krav och behovsbilder

 • Designa lösningsförslag ur olika aspekter

 • Agera sakkunnig och stötta service managers/service owners

 • Skapa beslutsunderlag både affärsmässiga beslut men även för tekniska vägval

 • Säkerställa att krav, regler, lagar, processer, standards och policies efterlevs

 • Dokumentera lösningar

 • Presentera och kommunicera lösningar mot olika målgrupper och i olika forum

Din profil

För att trivas i rollen och för att möta våra förväntningar på dig så tror vi att du har flera års erfarenhet som arkitekt inom IAM-området. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet från globala och mer komplexa organisationer. Som person bör du vara positiv och gilla problemlösning i en dynamisk miljö där den ena dagen sällan är den andra lik!

Vi ser det som positivt om du tidigare kommit i kontakt med vissa av nedanstående

 • Privileged Access Security

 • Identity Governance och Life-cycle Management

 • Policy enforcement, Policy decision (PBAC, RBAC, ABAC)

 • PKI / MFA (cert-auth) FIDO-2

 • Identity Federation, SSO (Modern auth, Traditional, Hybrid, Cloud)

 • Zero Trust / Zero Trust Network Access genom IAM controls, Conditional Access

 • API Security

 • Regulatoriska krav såsom NIST och Export Controls

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här