Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT Security Specialist

Linköping, Sweden
Closing date: 11 December 2023

Är du säkerhetsmedveten och kommunikativ person som trivs i en föränderlig IT miljö?

Saab Dynamics kommer ge dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa och införa de IT lösningar som behövs. Du kommer att bidra till detta genom att våra IT lösningar blir säkra och som stödjer Saab Dynamics inom alla våra enheter och verksamhetsområden.

Din roll

På Saab Dynamics IT-stab behöver vi utöka med ytterligare en person inom IT-säkerhet, då denna funktion har blivit allt viktigare och vi står inför stor tillväxt och kommande IT-utmaningar.

Som IT Security Specialist hjälper du verksamheten med att säkerställa att våra IT-säkerhetskrav beaktas och uppfylls i våra IT-lösningar. Du kommer verka i gränslandet mellan IT och verksamhet där du hjälper verksamheten att fånga så att våra IT regulatoriska krav uppfylls i våra IT-lösningar. Du kommer även vara en viktig spelare när det gäller att vara ett stöd i ackrediteringsprocessen av våra IT-system.

Då vi är en stor och omfattande organisation kommer du arbeta i flera olika områden såsom automation, digitalisering, IT-miljöer och IT-applikationer.

Arbetet bedrivs ofta i projektform där du blir en viktig spelare, du kommer även ha ett nära samarbete med vår interna informationssäkerhet funktion och Saabs gemensamma IT säkerhetsorganisation.

Din profil

Du är nyfiken och prestigelös. Du gillar att arbeta i nära samarbete med andra och har en förmåga att arbeta i både helhets och detaljperspektiv.

Som person är du analytisk, kommunikativ, strukturerad och har ett stort driv att utvecklas. Du är nyfiken på ny teknik, gillar att lösa komplexa frågeställningar, tar gärna egna initiativ och trivs med att arbeta i team där du delar med dig av din kunskap. Du är ständigt förbättringsfokuserad och att arbeta agilt är inte främmande för dig. Du vill bidra till och upprätthålla en positiv säkerhetskultur inom vår verksamhet, genom att ge support, assistera i olika IT- projekt och utbildningsinsatser.

Kravsättande färdigheter:

 • Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet
 • Har arbetat med både IT-lösningar och IT-säkerhet under flera år
 • Har arbetet med ackrediteringsprocesser och säkerhetsrevisioner
 • Förmåga till att skapa nätverk och samarbeta med intressenter på olika nivåer och kompetenser
 • Erfarenhet av att leda och hantera workshops
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande färdigheter:

 • Kunskap om krav från: ISO 27001, Export kontroll, GDPR, FAR/DFAR, Cyber Essentials+, KSF/ISM, NIST
 • Erfarenheter med arbete inom försvarsindustrin

Övriga förutsättningar:

 • Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Linköping eller Karlskoga
 • Flexibilitet arbete är möjligt beroende på uppdrag
 • Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Du kommer att ingå i Saab Dynamics IT-stab där du blir en del av ett team som är orts- och landsövergripande.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Samt att du kan ansöka på både engelska och svenska.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.