Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

IT-Security Specialist

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Är du en systemingenjör med ett stort intresse för IT-säkerhet? Vi söker dig som vill utvecklas inom IT-säkerhet och jobba med avancerade system inom ett mycket spännande område samtidigt som du jobbar för en god sak! Vi på Saab utvecklar morgondagens teknik för att tillsammans skapa en tryggare omvärld.

Din roll

Du kommer att vara en del av området Secure Support System Plattforms som utvecklar markbaserade stödsystem för Gripen. Systemen är centrala i såväl den taktiska som tekniska loopen för att säkerställa hög tillgänglighet och operativ effektivitet!

Vi verksamhet växer med flertalet nya beställningar så därför behöver vi förstärka vårt IT-säkerhetsteam med en driven och engagerad systemingenjör.

Som IT-Security Specialist kommer du att medverka i alla faser från tidiga koncept till leverans av produkterna. Du är central i tolkningen av säkerhetskrav och att tillsammans med produktledare och systemarkitekter omsätta dem till tekniska lösningar i produkterna. Du kommer också att vara delaktig i verifieringen av produkternas säkerhetsdesign för att slutligen sammanställa en IT-säkerhetsanalys som skickas till våra kunder.

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Teknikinriktad utbildning från universitet/högskola är önskvärt men även kunskaper förvärvade genom annan utbildning och arbetslivserfarenhet är intressant. Du har goda kunskaper om IT-säkerhet i Windows- och/eller Linuxsystem.

  • Vi ser gärna att du också har erfarenheter inom några av följande områden:

  • Systemadministration och systemutveckling av ovan nämnda plattformar

  • goda kunskaper i skriptprogrammering, säkerhetskonfigurering av operativsystemen i plattformarna

  • Försvarsmaktens och FMVs regelverk och processer t.ex. ISM, KSF, ISD

  • Erfarenhet eller ambition att arbeta med teknisk informationssäkerhet

  • Att skriva teknisk dokumentation på engelska och svenska

Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt.

Hos oss har du möjligheten att släppa loss din kreativitet och innovationsförmåga, att våga utmana och testa nya idéer! För att uppmuntra det så har vi regelbundet Learning & Innovation Days där du helt väljer vad du vill göra, så länge det tar dig och ditt team framåt!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här .

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!